Danut Pascu – Cetatean de onoare al Craiovei!

Antrenorul echipei masculin de volei a S.C.M. Craiova şi selecţionerul naţionalei României de volei masculin, Dănuţ Pascu va fi Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova. În şedinţa Consiliului Local de astăzi a fost votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind conferirea titlului „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova, domnului Pascu Dănuţ.

Consilierii locali au avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului, care a câştigat, în urmă cu câteva zile, titlul naţional cu echipă după o pauză de 23 ani.

„Dănuţ Pascu este un tehnician foarte bun, din câte am înţeles, poate fi în primii patru antrenori ai acestui secol. Este antrenorul care ne-a adus cele mai mari satisfacţii. După 23 de ani să aduci un titlu la Craiova, înseamnă o confirmare a valorii şi muncii acestuia. De aceea, am zis să-i dăm Cezarului, ce este al Cezarului şi să recunoaştem meritele activităţii lui Dănuţ Pascu.” a declarat Lia Olguta primarul Craiovei

Biografie:

Dănuţ Pascu s-a născut în data de 8 mai 1964 la Craiova. A absolvit în anul 1982 Colegiul Național Nicolae Titulescu din Craiova, Facultatea de Mecanică, secția „Construcții Civile Industriale şi Agricole” în anul 1987, Facultatea de Educație Fizică şi Sport în anul 1996. A obținut masteratul în ”Performanță în sport ” în anul 2013 şi doctoratul IOD, Academia Națională de Educație Fizică şi Sport. Titlul ştiințific este confirmat prin Ordinul Ministrului Educației, Cercetării şi Tineretului nr. 3439 , din 12.03.2008.

Ca jucător a evoluat pentru Universitatea Craiova, V.B.C. Paderborn (Germania) și Hapoel EnShemer (Israel). A jucat peste 80 de meciuri în tricoul echipelor naționale de juniori și seniori. Este un produs al C.N.N.T. Craiova (ex-LNT Craiova).

Ca antrenor a activat la C.S.Universitatea Craiova până în anul 2006 și la S.C.M. “U” Craiova din 2007 până în prezent. Din anul 2014 este și selecționerul reprezentativei României.

Iubitorii de sport ofera cele mai multe cadouri

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.