Echipele românești își vor afla azi advesarele în Cupele Europene

Echipele angrenate în sezonul viitor în Cupele Europene își vor afla adversarele azi, când este programată tragerea la sorți la Luxemburg, informează site-ul oficial al Confederației Europene de Volei (CEV). Tragerea la sorți va fi diponibilă pe EuroVolleyTV, iar pe conturile sociale ale CEV vor fi afișate informații despre echipele participante.

Tragerea la sorți pentru următoarea ediție a Cupelor Europene este programată de la ora 13:00 CEST (ora 14.00 ora României). Mai întâi se vor trage la sorți rundele pentru Liga Campionilor 2020, după sitemul revizuit, apoi, se va începe tragerea la sorți pentru Cupa CEV și Cupa Challenge.

Pentru sezonul 2019 al Cupelor Europene, România are 9 echipe înscrise: 4 la masculin si 5 la feminin.

La Feminin:
1 locuri în Liga Campionilor – Volei Alba Blaj
2 locuri în Cupa CEV – CSM București și CSM Târgoviște
2 loc în Cupa Challenge – Știința Bacău și CSM Lugoj 

La Masculin:
1 loc în Liga Campionilor – Arcada Galați
1 loc în Cupa CEV – Dinamo București
2 locuri în Cupa Challenge SCM U Craiova și Volei Municipal Zalău

Ediția din anul 2020 a Ligii Campionilor are la start 28 de echipe la masculin și 25 la feminin, toate urmând a se lupta pentru cel mai râvnit titlu din volei european. Formatul competiției nu este schimbat în comparație cu cel din sezonul trecut, ceea ce înseamnă că 18 echipe din țările de top își încep lupta în runda a 4-a. În runda preliminară se vor lupta zece echipe, printre care și campioana României Arcada Galați. La feminin Volei Alba Blaj va evolua direct în faza grupelor.

În Cupa CEV avem înscrise 32 de echipe la feminin, respectiv 32 la masculin.

În Cupa Challenge la masculin s-au înscris 40 de echipe, respectiv 40 la feminin.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV