Eric de Oliveria… omul fotbalului românesc !

De origine Brazilian, Eric de Oliveria a povestit pentru site-ul “eusunt12.ro”  reuşind să scrie in limba romana pentru toti microbişti ai fotbalului.

Micile greșeli pe care le veți găsi în următoarele rânduri au fost lăsate intenționat pentru a păstra originalitatea textului scris de Eric)

“Fotbal este fericirea. Daca joci fotbalul si nu esti fericit, nu ai ce cauta la fotbal!”

Imi amintesc ca unde locuiam in Medias prima data, cartierul Dupa Zid, venisem de la un antrenament foarte suparat, o caldura infernala, am vazut ca in fata blocul jucau fotbal niste copii. Unu dintre ei a spus fara sa ma vada ”Eu sunt Eric de Oliveira!” si cel mai amuzant o fost colegul lui care pe locul i-o dat una peste capul si o spus ”Taci din gura, eu sunt Eric de Oliveira!”. Cand am ajuns mai aproape de ei, m-am bagat si eu la fotbal si intr-o scurt timp, parintii aplaudau pe geamul blocului o partida inocenta de fotbalul intre copii.

Atunci mi-am dat seama cat de frumoasa putea ar fi viata mea ca si fotbalistul, unde mi-am dat seama ca puteam sa fiu iubit de o tara intreaga, nu jucand la Steaua, Dinamo, Rapidul sau CFR, dar doar sa fiu Eric de Oliveira oriunde as fi!

Doua accidentari grele, spunand singur mereu “Oare o sa mai pot juca fotbal inca o data? Oare o sa fiu cel mai bun iar? Oare voi avea ocazie de a marca inca o data un golul?” Mi-am dat seamna ca mare pacatul meu este ca m-am nascut brazilian. Oare daca eram roman, soarta mea putea fi alta?

Asta cred ca nu vom sti niciodata. Altfel, m-am nascut brazilian si sunt iubit in Romania, onoarea de a spune ca sunt roman pe sufletul, dar cu speranta ca voi fi si rasplatit cu lucru care mereu mi-am dorit – naturalizarea mea, onoarea de a juca pentru o tara care mi-o dat o noua sansa de a fi fotbalist. Pana nu se intampla acest lucru, voi munci cat pot ca sa vad suporterii cu zambetul pe buze, asa cum fac la fiecare reusita. Nu este vorba doar despre fotbal, este mai mult decat fotbal, e o familia pe care iubesc mai mult decat orice, cateva orase care m-au adoptat (Medias, Targu Jiu, Constanta) si oameni din jur meu care sustinut si ma sustin mereu!

Promisiunea mea este ca oriunde voi fi, cu cati ani voi fi pana sa ma las de fotbal, voi da totul pentru oamenii astia care ma apreciaza, pentru familia mea si pentru prietenii mei! Multumesc lui Dumenezeu ca aici mi-o dat o noua sansa si mi-o scris istoria mea, poate daca eram altcumva, nu eram aici. Eu nu stiam habar despre Romania si nici nu aveam familia, de aia o sa multumesc de viata pe care o am.

O chestie mi-am dat seama: este greu sa fii roman. Suferinta, bucurie cu putin, oameni dragi si iubitori indepartati in Brazilia, dar mi-am gasit aici a doua casa mea. Multumesc Romania, Medias, Targu Jiu si Constanta!

În primul său sezon din Liga I 2008-2009, Gaz Metan Mediaș  a jucat în 25 de jocuri și a marcat 3 goluri. În iulie 2013, Eric a semnat un contract de 3 ani cu Pandurii Târgu Jiu, liderul Ligii I, urmând aici fostul său antrenor de la Gaz Metan, Cristian Pustai. Cu Pandurii, el a avansat la etapa de grup a Ligii Europa, participând la 8 meciuri. La 13 septembrie 2013, Eric a înscris golul câștigător în victoria cu 2-1 împotriva Dinamo București. După o săptămână, a marcat singurul gol al echipei Pandurii din 1-1 cu CFR Cluj.  În ianuarie 2014, Eric a transferat lui Al-Ahli din Jeddah, Arabia Saudită, o echipă care sa luptat în Liga Profesională Saudită și a alergat în ultimii ani în Asia League Champions League. În ianuarie 2015, sa întors la Pandurii. Acum este jucătorul celor de la Viitorul Constanţa.

Sursa: eusunt12.ro

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.