Este obligatoriu sau nu, jucătorul sub 23 de ani?

Federația Română de Volei informează că participarea sportivilor la jocurile oficiale se va face pe bază de licență colectivă emisă de sistemul „CLOUD” care va cuprinde doar sportivii validați. Pentru a legitima un jucător, cluburile trebuie să prezinte „Contractele de Activitate Sportivă si o declarație notarială” din care să reiasă că sportivul este de acord să activeze la acel club pe perioada specificată în „Acord”. Jucătorii care în momentul legitimării nu au impresar, au obligația să dea o declarație pe propria răspundere că nu au impresar, informează site-ul oficial al Federației Române de Volei.

„Vizita medicală a sportivilor trebuie să fie efectuată conform Ordinului 1058/404 publicat în Monitorul Oficial din 14.05.2003, la cabinetele specializate în medicină sportivă. Nu sunt restricţii de talie. În privița jucătorilor de altă naționalitate, echipele pot avea înscrise în foaia de arbitraj un număr nelimitat de jucători de altă naționalitate.” se arată în documentul RFVolei.

E musai sau nu sub 23 de ani? Român ori de altă naționalitate?

„Echipele au obligația ca pe foaia de arbitraj să aibă un jucător sub 23 de ani (născut 01.09.1995 și mai tânăr)” , se specifică în regulametul campionatului național al Diviziei A1 pentru sezonul competițional 2018-2019.

Federația Română de Volei „a uitat” să menționeze naționalitatea jucatorului sub 23 de ani în regulamentul campionatului național al Diviziei A1 pentru sezonul competițional 2018-2019, ori este o mare greșală de comunicare. Un lucru este cert, din acest paragraf nu reiese că jucătorul trebuie să fie român!

Pentru campionatul de volei 2018-2019, “Sub-23” înseamnă născut în  anul 1997 și mai tânăr.

După matematica noastră, dacă jucătorul s-a născut pe data de 2 septembrie 1995 iar campionatul începe pe data de 13 octombrie 2018, acel jucător are peste 23 de ani!, mai exact are 23 de ani, o lună și 11 zile, iar pe data de 5 mai 2019 când este programată ultima etapă a sezonului, va avea vârsta de: 23 de ani, 8 luni și 6 zile.

Jucătorul (jucătorii) este/sunt obligat(ți) să joace în campionat obligatoriu efectiv 20 de seturi. Nerespectarea acestui barem duce la sancționarea echipei în culpă cu 250 Euro de fiecare set nejucat. Această regulă nu se aplică și în cazul jucătorului Libero, se mai precizează în comunicat FRVolei.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate