FRVolei abuzează chiar din prima etapă cu reprogramarea unei partide!

Federația Română de Volei a inversat gazda partidei cu numărul 305 din liga națională, între  Arcada Galați și CSM Câmpia Turzii programat pe 13 octombrie fără a lua în calcul Regulamentul de Organizare a Activitații Voleibalistice. Astfel în urma acestei modificări, Arcada Galați va juca în deplasare pe terenul nou promovatei CSM Câmpia Turzii, chiar dacă ardelenii nu au fost de acord cu acestă cerere a echipei gălățene. Schimbarea datei sau a orei de desfășurare a unui joc oficial, se poate modifica doar cu acordul scris al echipei adverse în situația în care nu poate depăși un interval de zece zile înainte ori după data programării inițiale ori mai nou echipele gazdă sunt obligate să își respecte statutul de gazdă.

Federația Română de Volei a încălcat hotărârea consiliului director din data de 30 august 2018, unde este specificat în mod clar că statutul de echipă gazdă nu poate fi modificat.

„S-a aprobat ca în anul competițional 2018-2019 echipele să-și respecte statutul de gazdă.” scrie în regulamentul FRVolei.

“Cei de la Galați ne-au contactat acum două zile, solicitandu-ne să jucăm meciul vineri, 12 octombrie, în loc de sâmbătă, 13. Ei au spus că nu pot asigura sala pentru joc. Noi am refuzat, astfel că federația a inversat dubla cu echipa din Galați.”, a declarat președintele echipei CSM, Viorel Crisan pentru RefleqtMedia.

Din punct de vedere competițional nu este un campionat egal pentru toate echipele care joacă în Liga Națională Divizia A1.

Ce scrie în regulametul FRVolei:

DESFĂȘURAREA COMPETIȚIILOR ȘI A JOCURILOR DE VOLEI

Art. 39. (1) Schimbarea datei sau/si orei de desfasurare a unui joc oficial se admite in urmatoarele cazuri:
a) pentru interes national;
b) la solicitarea scrisa a unui club (sectii de volei) a carui echipa participa la joc, cu prezentarea:
motivului pentru care se solicita schimbarea datei de desfasurare a partidei, a acordului scris al echipei adverse si a dovezii achitarii taxei de reprogramare. In aceasta situatie data reprogramarii nu poate depasi un interval de 10 zile inainte sau dupa data programarii initiale.
(2) F.R Volei, prin C.C. Competitii, are dreptul ca, in cazuri deosebite, sa stabileasca prin proces verbal motivat, semnat de majoritatea simpla a membrilor sai, terenul, data si ora inceperii oricarui joc, fara a tine seama de dreptul de gazda.

Înțelegem că deplasările sunt obositoare, dar cum ar fi ca toate echipele din țară să ceară Federației Române de Volei modificarea etapelor pentru a putea juca toate partidele într-o săptămână, ori două, în capitală?, un turneu special!

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate