Gheorge Vișan: “Voleiul Românesc este pe un drum bun, pe un drum care părerea mea nu mai are întoarcere”

Președintele Federației Române de Volei, Gheorge Vișan, a oficiat aseară festivitatea de premiere a campioanei CSM Bucuresti și a vorbit despre turneele în care reprezentativele României sunt angrenate în acest an.

“Când cineva iese campion și închide campionatul cu o festivitate de maniera care ați văzut-o, te încântă, voleiul Românesc este pe un drum bun, pe un drum care părerea mea nu mai are întoarcere și sperăm că în viitor să obținem “step by step”, cum spune englezul, pas cu pas, rezultate de la sportul juvenil până la senioare. Sperăm ca în finalul anului acesta să ne calificăm cu senioarele cum ne-am calificat și cu sportul juvenil.

În principiu performanța, să nu uitam ca acum 15 ani a plecat din capitală, să nu uităm de echipa Dinamo, să nu uitam de echipa Rapid, dar încet încet modul de gestionare, de management, de finanțare al acestor echipe a dus ca în partea ardealului să existe rezultate mai rapide, dar după cum vedeți, dacă există un management performant și în capitală și o finanțare pe măsură, rezultatele apar și în capitală la fel ca și în provincie.

Este o certitudine, că dacă nu avem investiție majoră în partea juvenilă,  de jos, automat nu avem dezvoltată partea de sus, a senioarele. Rezultatele echipei de cadete de la turneul final european este un rezultat foarte bun, în ultimii 25 de ani noi nu am mai avut un rezultat de genul asta, care s-a finalizat cu o calificare la Mondiale și la FOTE, Festivalul Olimpic, ca atare sperăm că în săptămâna asta avem turneu de calificare și la junioare, aceleași rezultate de calificare la Europene să le avem și cu echipa de junioare și juniori, cum am avut și anul trecut și încet încet, să sperăm că vom obține rezultate majore si la nivel de seniori.” a declarat Gheorghe Vișan pentru pagina oficială de facebook a FRVolei. 

CSM Bucureşti s-a impus în trei seturi în fața echipei Agroland Timișoara, în ultimul meci al ligii naţionale la volei feminin devenind în premieră campioana României.

Foto captura facebook  FRVolei

 

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate