marți, august 16, 2022

Gheorghe Tadici: Nu ne putem apropia de aceste condiții de pregătire

by Redacția

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a susținut azi o conferință de presă în care a anunțat noile măsuri care trebuie respectate de către sportivi în cazul în care reîncep cantonamentele.

Sute de sportivi vor fi testaţi.

„Din 15 se deschid sălile pentru echipele profesioniste, cu câteva restricții care foarte greu pot fi rezolvate de către cluburi care nu au un buget pentru așa ceva. Sunt condiții care practic nu pot fi îndeplinite de către echipe, mai ales că primesc de la autoritățile locale buget. Nu ne putem apropia de aceste condiții de pregătire.” a declarat Gheorghe Tadici.

Reluarea antrenamentelor se va face în patru etape

Cluburile vor avea de implementat patru etape:

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament în grupe mici
  4. sesiune de antrenament colectiv

La participarea antrenamentelor vor fi încadrate trei categorii de persoane. Astfel, pentru ca sportivii să-și reia activitatea vor trebui să stea în izolare totală pe o perioadă de 14 zile, după care vor fi testați pentru COVID-19.

  1. Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
  2. Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
  3. Măsuri reduse de protecție: cei care se ocupă de securitate și de bază, care nu vor avea accces. Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.

Sportivii se vor antrena în regim închis

“După data de 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale în aer liber și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, ce țin de distanța între persoane și de respectarea unor măsuri de igienă. Dacă vom putea trece la următorul nivel, vom ajunge inclusiv la desfășurarea competițiilor”, a declarat ministrul sportului Stroe .

 

În data de 18 mai, membrii consiuliului de administrație al Federației Române de Handbal vor reevalua situația, în funcție și de răspunsurile pe care le vor obține până atunci de la autorități.

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”volei” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”stiri” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii