Gheorghe VIȘAN: „Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca şi până acum”

Federația Română de Volei a decis azi închiderea campionatului în curs. Volei Alba Blaj, la feminin, și Arcada Galați, la băieți, au fost stabilite în urma votului, CAMPIOANE!

Primul campionat din România închis din cauza coronavirusului!

“Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca şi până acum. În sezonul următor avem la fete două locuri de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Iar la băieţi un loc de Champions League, două în CEV Cup şi unul în Challenge Cup. Deci regulile se aplică normal. Iar sezonul următor ar trebui să înceapă la finalul lunii septembrie, dar nu ştim încă pentru că depinde de turneele de calificare la Campionatele Europene. Iar dacă în situaţia asta sunt decalate, vom fi şi noi obligaţi să ne ducem mai târziu, pentru că sunt jucătorii străini la naţionale. Depinde de CEV ce decizie ia, acum aşteptăm”, a declarat Gheorghe Vişan pentru AGERPRES.

Chiar dacă o parte din echipele din primul eșalon au cerut „înghețarea” campionatului fără a se decide campioana, Consiliul Director al Federației Române de Volei a stabit în urma votului următoarele: Arcada Galaţi, respectiv CSM Volei Alba-Blaj sunt campioane!

În data de 12 martie, Federaţia Română de Volei a hotărât suspendarea tuturor competițiilor până la 31 martie având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19.

Începând din 17 martie, au fost suspendate toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise,  în consecință sportivii nu se mai puteau pregăti pentru o eventuală reluare a campionatului.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV