În luna mai, Sălaj Velo Tur spre Porolissum!

Competiţia cu numele „Sălaj Velo Tur” este tur de ciclism pe şosea, organizat în acest an pe parcursul a două zile de nivel sportiv mediu-avansat, atât pentru sportivi legitimaţi cât şi pentru amatori cu pregătire fizică adecvată, masculin şi feminin, pe grupe de vârstă variate.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean care a avut loc vineri, 27 aprilie 2018 s-a aprobat proiectul de promovare a județului Sălaj dedicat ciclismului, atât la nivelul amatorilor cât și profesioniștilor. 

S-a încheiat o colaborare între județul Sălaj și Asociația Județeană de Ciclism Prahova în vederea organizării și desfășurării acțiunii Sălaj Velo: Porolissum 2018. Concursul este organizat în cadrul circuitului național de ciclism de șosea Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de acest gen din România, patronat de Asociația Județeană de Ciclism Prahova, fiind inclus în calendarul național al Federației Române de Ciclism.

Etapele se vor desfășura în 26-27 mai 2018, cuprinzând două probe distincte: 

– 26 mai, proba Contratimp individual, pe drumul Centura Zalăului, pe o distanță de 16,8 km, cu închiderea traficului;
– 27 mai, proba Fond, pe traseul consacrat în anul 2017, cu startul și finișul în zona Castrului Roman Porolissum, cu două posibilități: tura scurtă – 65 km și tura lungă:115 km.

Înscrieri aici

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate