ionel dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la montreal Ionel Dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la Montreal ion dramba1

Ionel Dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la Montreal

A inceput scrima, la armele sabie si floreta, cu antrenorul Andrei Altman, in 1952, la Asociatia Flacara Rosie din Timisoara, dupa opt ani, in 1960, transferandu-se la Steaua Bucuresti.

A debutat in competitii la Campionatele Nationale de juniori din 1959 unde a cucerit titlurile atat la sabie cat si floreta. Cele mai bune rezultate pe plan international le-a obtinut insa la floreta.

Cu echipa de floreta a Romaniei a cucerit titlul mondial in 1967, la Montreal si medalia de bronz la CM de la Havana, din 1968.

A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, in 1968, la Mexico City cucerind prima medalie de aur din istoria scrimei romanesti –  titlu olimpic la floreta individual.

In 1968 si 1969, a fost desemnat floretistul numarul 1 al lumii.

S-a stabilit in strainatate in 1970, activand mai intai in Germania, apoi in Statele Unite ale Americii, iar in final in Brazilia unde si-a petrecut ultimii ani din viata. Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de scrima.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului si decoratia Meritul Sportiv, clasa I, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national “Pentru merit” in grad de ofiter.

A decedat in 2006.

Palmares olimpic

Jocuri olimpiceProbaLoc
Mexico City 1968floreta echipe4
Mexico City 1968floreta individual1
Tokyo 1964floreta echipe5
Tokyo 1964floreta individual9
Roma 1960floreta individual15

Sportul unește oamenii – Cadoria ionel dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la montreal Ionel Dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la Montreal Iubitorii de sport ofera cele mai multe cadouri 1024x154
Sportul înseamnă sanatate ionel dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la montreal Ionel Dramba a cucerit titlul mondial in 1967 la Montreal sport proiect logo pt link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *