Ionuţ Stroe: „Regret orice situaţie în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că regretă orice situaţie în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj şi că speră ca acestea să nu se confirme. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a informat marți printr-un comunicat de presă că a notificat trei sportivi ca fiind suspecţi de utilizarea unei metode interzise, iar respectivele suspiciuni urmează a fi analizate şi apoi comunicat un rezultat final.

”Am fost informaţi de ANAD cu privire la o suspiciune legată de trei sportivi. Conform legislaţiei şi regulamentelor interne, dar şi ale Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), MTS nu poate să dea detalii publice referitoare la identitatea persoanelor sau faptelor în cauză, până nu se ajunge la un rezultat final decisiv. Personal, regret orice situaţie în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj şi mi-aş dori, asemenea oricărui român şi iubitor de sport, ca acestea să nu se confirme. Este regretabil faptul că trei nume de sportivi români au fost avansate în mod public. Astfel de informaţii pot avea implicaţii negative atât asupra performanţelor unei echipe naţionale, cât şi asupra imaginii sportului românesc, câtă vreme procedura nu este finalizată. Ca membru al Board-ului WADA din partea României, vă pot confirma că legislaţia este foarte strictă şi că se impune exigenţă în analiza oricărui caz, în cadrul unor proceduri clare şi obiective.
Vom comenta mai mult la momentul când întregul caz va avea un rezultat final şi atunci vom acţiona în consecinţă”, a spus ministrul Ionuţ Stroe.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a confirmat printr-un comunicat de presă, faptul că trei sportive de la Corona Brașov au fost notificate pentru faptul că ar fi utilizat o metodă interzisă de WADA.

„Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor.

În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată.

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse.” se arată în comunicatul ANAD.

Jucătoarele riscă suspendări. De asemenea, naționala României este aruncată în aer înaintea participării la Campionatul Mondial.

România va participa în perioada 30 noiembrie  – 15 decembrie la Campionatul Mondial din Japonia. Conform tragerii la sorti tricolorele au fost repartizate in grupa C, alături de Muntenegru, Ungaria, Spania, Kazahstan şi Senegal.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV