Istoria Sportului, Anca Grigoraș a cucerit medalia de argint la JO de la Montreal

S-a nascut pe 8 noiembrie 1957 la Comanesti, Grigoras a fost legitimata in cadrul sectie de gimnastica a Asociatiei Sportive Flacara Onesti la varsta de 9 ani, iar din 1976 a fost cooptata de  CS Dinamo Bucuresti.

In 1972, la varsta de 15 ani, Grigoras a devenit campioana nationala, performanta pe care a repetat-o si in anul urmator.A debutat pe plan international la Campionatele Europene de la Londra, din 1973, unde a obtinut medalia de bronz la barna.

In anul 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Anca Grigoras a cucerit medalia olimpica de bronz cu echipa, iar in 1978 la Campionatele Mondiale de la Strasbourg, a facut parte din echipa care a urcat pe treapta a doua a podiumului in concursul pe echipe.

Dupa retragrea din activitatea competitionala a devenit antrenor de gimnastica, din 1982 activand ca si antrenor de gimnastica la clubul  Dinamo.In anul 1990 a devenit antrenor federal, deasemenea a devenit arbitru international de gimnastica, oficiind la numeroase evenimente interne si internationale.A devenit membru in Comisia Tehnica feminina a Uniunii Europene de Gimnastica UEG, si membru al Biroului Federal al forului roman de gimnastica FRG.

Update:

2004-2008 – membra a comitetului tehnic feminin al Federatiei Internationale de Gimnastica

1993-2005 – membra a comitetului tehnic feminin al Uniunii Europene de Gimnastica

2005-prezent vicepresedinte al comitetului tehnic feminin al Uniunii Europene de Gimnastica

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Montreal 1976 echipe 2

 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.