Istoria Sportului, Anca Grigoraș a cucerit medalia de argint la JO de la Montreal

S-a nascut pe 8 noiembrie 1957 la Comanesti, Grigoras a fost legitimata in cadrul sectie de gimnastica a Asociatiei Sportive Flacara Onesti la varsta de 9 ani, iar din 1976 a fost cooptata de  CS Dinamo Bucuresti.

In 1972, la varsta de 15 ani, Grigoras a devenit campioana nationala, performanta pe care a repetat-o si in anul urmator.A debutat pe plan international la Campionatele Europene de la Londra, din 1973, unde a obtinut medalia de bronz la barna.

In anul 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Anca Grigoras a cucerit medalia olimpica de bronz cu echipa, iar in 1978 la Campionatele Mondiale de la Strasbourg, a facut parte din echipa care a urcat pe treapta a doua a podiumului in concursul pe echipe.

Dupa retragrea din activitatea competitionala a devenit antrenor de gimnastica, din 1982 activand ca si antrenor de gimnastica la clubul  Dinamo.In anul 1990 a devenit antrenor federal, deasemenea a devenit arbitru international de gimnastica, oficiind la numeroase evenimente interne si internationale.A devenit membru in Comisia Tehnica feminina a Uniunii Europene de Gimnastica UEG, si membru al Biroului Federal al forului roman de gimnastica FRG.

Update:

2004-2008 – membra a comitetului tehnic feminin al Federatiei Internationale de Gimnastica

1993-2005 – membra a comitetului tehnic feminin al Uniunii Europene de Gimnastica

2005-prezent vicepresedinte al comitetului tehnic feminin al Uniunii Europene de Gimnastica

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Montreal 1976 echipe 2

 

Citește si...

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Topul echipelor care au câștigat de cele mai multe ori Cupa României

Oana B

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român!

Redacția

Finalele Cupei României la fotbal

Oana B

102 de ani de la primul meci de handbal din România

C. Sabău

Viorica Viscopoleanu, deschizătoarea drumului spre aur în săritura în lungime

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More