Javier Fernandez campion european la patinaj artistic

Javier Fernandez este noul campion european la patinaj artistic, în competiţia continentală de la Zagreb, cu un total de 274,87 de puncte.

Fernajavier-fernandezndez i-a devansat pe podium pe francezul Florent Amodio (250,53) şi pe cehul Michal Brezina (243,52). Kelemen a încheiat pe poziţia 18 a clasamentului, cu 167,33 puncte. Înaintea lui Fernandez, Spania nu a mai câştigat niciodată vreo medalie la o competiţie mare de patinaj artistic. Patinatorul în vârstă de 21 de ani a reuşit la programul liber trei sărituri cvadruple.

Javier Fernandez este al treilea patinator din istorie care realizează o astfel de performanţă, după americanul Timothy Goebel în 1999 şi francezul Brian Joubert în 2006, acesta din urmă ocupantul locului patru la Zagreb. Fernandez a reuşit prima dată trei cvadruple în timpul aceluiaşi program la finala de Grand Prix de la Soci, din decembrie.

Citește si...

Rareș Toader, pe locul 7 la aruncarea greutăţii la Europene

Redacția

Rareș Toader s-a calificat în finala la greutate la Europene

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca la al şaselea său titlu de campioană a României

Ionuț Popa

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More