JO 2012: Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Londra

Echipa femininaƒ de gimnasticaƒ a Romaniei, in componenta Cataƒlina Ponor, Sandra IzbasŸa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, a cucerit marti medaliile de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, cu un punctaj total de 176,414 in finala pe echipe.

Aurul a revenit imbatabilei echipe a Statelor Unite (Jordyn Wieber, Gabrielle Douglas, Kyla Ross, Alexandra Raisman, McKayla Maroney), cu 183,596 puncte, in timp ce medaliile de argint au fost adjudecate de Rusia (Ksenia Afanaseva, Anastasia GrisŸina, Viktoria Komova, Alia Mustafina, Maria Paseka), cu 178,530 p, chiar dacaƒ GrisŸina sŸi Afanaseva au ratat ultimele executii la sol.

Echipa antrenataƒ de Octavian Bellu sŸi Mariana Bitang se afla pe locul 6 dupaƒ prima rotatie, cand a evoluat la cel mai slab aparat (paralele), a urcat pe 5 la finalul rotatiei a doua (barnaƒ) sŸi a intrat pe podium (locul 3) dupaƒ rotatia a treia (sol), cu un mic avans in fata Chinei, sŸi a raƒmas acolo sŸi dupaƒ ultimul aparat – sariturile.

Larisa Iordache sŸi Sandra Izbasa sunt calificate in finala de la individual compus, Sandra IzbasŸa in finalele de la sarituri sŸi sol, Catalina Ponor la barnaƒ sŸi sol, iar Diana Bulimar in finala de la barnaƒ.

Echipa feminina de gimnasticaƒ a Romaniei nu a lipsit de pe podiumul olimpic din 1976 incoace. La JO 2008 de la Beijing, fetele noastre au luat medaliile de bronz, dupaƒ aurul cucerit in 2000 sŸi 2004.

Romania a cucerit a patra sa medalie la JO 2012, dupaƒ aurul lui Alin Moldoveanu (pusŸcaƒ aer comprimat 10 m) sŸi argintul Alinei Dumitru (judo, cat. 48 kg) sŸi Corinei Caƒprioriu (judo, cat. 57 kg).

Citește si...

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

Gloria și-a luat revanșa în fața echipei Dunărea Brăila, în Liga Florilor

Mircea M

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More