JO 2012 Judo: Alina Dumitru, medalie de argint la categoria 48 kg

Judoka română Alina Dumitru a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, după ce a fost învinsă în finală de brazilianca Sarah Menezes.

alina dumitru jo 2012

Menezes a câştigat după un yuko reuşit când mai era mai puţin de un minut din meci. Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing, în urmă cu patru ani, a pierdut pierdut de patru ori în acest an în faţa sportivei sud-americane. Alina Dumitru a adus sâmbătă prima medalie a României la JO 2012, după ce făcuse acelaşi lucru şi la JO din 2008.

”Braţul meu a cedat de data asta, mi l-a forţat la început şi am simţit că ceva s-a întâmplat la el. Nu s-a putut mai mult. Aş fi vrut mai mult, să ies din nou campioană, mai ales că este a 30-a ediţie a JO, eu fac anul acesta 30 de ani şi aş fi vrut să-i onorez cu încă o medalie de aur. Brazilianca a fost foarte bună şi am zis de la început că o să am un meci foarte greu cu ea”, a declarat Alina Dumitru după finală. Ploieşteanca nu a luat încă o decizie privind retragerea ei din judo: ”Acum nu vreau decât să mă bucur de medalie şi apoi o să am timp să mă gândesc”. Alina Dumitru are în palmares opt titluri europene şi unul olimpic, în 2008, la Beijing.

În optimi, Alina Dumitru, de opt ori campioană europeană, a câştigat prin descalificarea cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, în sferturi a învins-o pe mongola Munkhbat Urantsetseg, iar în semifinale a trecut de japoneza Tomoko Fukumi.
Medaliile de bronz au fost adjudecate de belgianca Charline van Snick (victorie în faţa argentinienei Paulei Parreto) şi de unguroaica Eva Csernoviczki (victorie la japoneza Tomoko Fukumi).

 

Citește si...

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

Gloria și-a luat revanșa în fața echipei Dunărea Brăila, în Liga Florilor

Mircea M

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More