La mulți ani Mircea Tutovan!

 

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai valoroși voleibaliști români din istorie, împlinește azi vârsta de 71 de ani. Redacția Sportexclusiv îi urează La mulți ani și multa sănătate!

Născut la 13 martie 1952, Mircea Tutovan a scris istorie la Dinamo și la echipa națională în echipamentul cu numărul 10. Supranumit ”Tunarul Europei”, acesta a cucerit Cupa Cupelor și Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo, trofee care se adaugă celor 10 titluri de campion național obținute cu formația bucureșteană.

După perioada Dinamo, a mai jucat la Șimleul Silvaniei (cucerind Cupa Balcanică) și la Elcond Zalău, formație cu care a obținut, de asemenea, rezultate deosebite.

La echipa națională, cel care este considerat de specialiști inventatorul serviciului din săritură a evoluat în peste 300 de partide, cucerind medalia de bronz la Campionatele Europene din 1971 și 1977. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, unde România a ocupat locul 5

Citește si...

Craiova a învins-o pe Rapid în play-off-ul Diviziei A1

Redacția

Victorie pentru DINAMO în play-off-ul Diviziei A1

Redacția

Program play-off Divizia A1

Mircea M

Știința Explorări încheie sezonul regulat cu victorie de senzație

Redacția

La mulți ani, Corneliu Oros!

Redacția

Arcada Galaţi a încheiat sezonul regulat pe locul al treilea

Redacția

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More