Lance Armstrong a demisionat din consiliul de administratie al fundaţiei Livestrong

Lance Armstrong fot ciclist american, a demisionat din consiliul de administraÅ£ie al fundaÅ£iei sale de luptă împotriva cancerului „Livestrong”, fundaÅ£ie pe care o şi prezida până la renunÅ£area la acest rol, ca urmare a afacerii de dopaj în care este implicat.

Armstrong, în vârstă de 41 de ani, căruia i-au fost retrase cele şapte victorii din Turul Franţei după ce a fost găsit vinovat de dopaj sistematic, a demisionat din consiliul de administraţie al Livestrong pe 4 noiembrie, după aproape trei săptămâni de la decizia de a abandona şi statutul de preşedinte.

El a luat această decizie „pentru a exclude fundaÅ£ia din orice dispută care ar putea avea consecinÅ£e negative asupra funcÅ£ionării sale din cauza controversei din jurul carierei sale de ciclist”, a declarat Jeff Garvey, noul preşedinte al fundaÅ£iei.

Lance Armstrong, care a fondat Livestrong în urmă cu 15 ani, nu a întrerupt legăturile cu fundaÅ£ia, „dar vizibilitatea sa va fi redusă”, a afirmat directoarea de comunicare a fundaÅ£iei, Katherine McLane.

Armstrong a fost radiat pe viaţă din sportul de competiţie de către USADA, agenţia americană antidopaj, care a invalidat toate rezultatele sale începând din 1 august 1998, inclusiv cele şapte victorii din Turul Franţei (1999-2005). Decizia a fost confirmată şi de Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI).

Fundaţia, căreia familia Armstrong i-a donat 7 milioane de dolari şi care a ajutat la strângerea de fonduri în valoare de circa 500 milioane dolari din donaţii, revendică în ciuda ultimelor evenimente moştenirea lăsată de ciclistul american.

„InfluenÅ£a lui Lance Armstrong a fost determinantă pentru schimbarea modului în care lumea priveşte la persoanele care suferă de această boală”, a afirmat Garvey.sursa:AGERPRES

Citește si...

U-BT Cluj Napoca, în fața partidei cu Lietkabelis Panevėžys

Redacția

U-BT Cluj Napoca bifează o nouă victorie în Liga Națională

Oana B

Alin Petrache: Noi nu ştim nici măcar să mâncăm

Mircea M

Peste 400 de concurenți, la prima ediție Porolissum Trail

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca, Debut cu dreptul în noul sezon al EuroCup

Mircea M

România, învinsă de Irlanda la Cupa Mondială de Rugby

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More