Maratonul de la Londra va avea loc, in pofida exploziilor produse in apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston

Organizatorii cursei au anuntat caƒ maratonul de la Londra de duminica,  va avea loc, in pofida exploziilor produse în apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston, politia a anuntat caƒ va revizui dispozitivul de securitate.

duminica-avem-maraton-si-la-londraIŽn timp ce originea teroristaƒ a exploziilor de la Boston nu a fost pentru moment confirmata, imaginile impresionante au provocat temerea de producere a unor evenimente similare la maratonul de la Londra.

„Nu le vom anula. Suntem in curs de reexaminare a ceea ce vom face”, a anuntat directorul executiv al maratonului de la Londra, Nick Bitel, pentru BBC Radio 5 Live.

„Ne uitaƒm la ceea ce s-a intamplat, dacaƒ existaƒ decizii de luat pentru a cresŸte securitatea sŸi toate tipurile de maƒsuri pe care le-am putea mobiliza”, a precizat Nick Bitel.

„Vom alerga prin oraaŸ. Oricare ar fi natura evenimentului, un maraton, o paradaƒ, gradul saƒu de securitate este legat de cel al orasului. Dacaƒ nu este organizat intr-un stadion, nu se poate încadra perimetrul, asŸa cum s-ar putea face intr-o constructie”, a adaƒugat el.

Mii de persoane, intre care cei mai buni atleti internationali, aleargaƒ la maratonul de la Londra in fiecare an sŸi, cu cinci zile inainte de desfaŸurarea evenimentului, au apaƒrut speculatii privind o eventualaƒ anulare pentru motive de securitate.

„Dispozitivul nostru de securitate este dezvoltat in colaborare cu politia londoneza sŸi noi ne aflaƒm in contact cu ea de cand am auzit sŸtirea” despre exploziile de la Boston.

La randul ssu, Julia Pendry, superintendent in cadrul politiei londoneze, a afirmat caƒ „un dispozitiv de securitate este stabilit pentru maratonul de la Londra. Noi il vom revizui”.

Cel putin douaƒ persoane au fost ucise sŸi alte zeci rănite, luni, in doua explozii simultane produse in propierea liniei de sosire a maratonului de la Boston (nord-estul Statelor Unite). Exploziile prezinta semnele comiterii unor atentate.

Peste 26.000 de persoane participau la maratonul de la Boston, cursa cea mai veche din Statele Unite, organizataƒ in fiecare an de Ziua Patriotilor.

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More