Medaliile de la Rio 2016 respecta mediul inconjurator!

La Olimpiada din acest an au obţinut deja calificarea 101 de sportivi români, care acum pot vedea pentru prima oară designul preţioaselor medalii.

Pe partea frontală a medaliilor este inscripţionată cu logoul „Rio 2016″, înconjurat de frunzele de dafin ce reprezintă simbolul victoriei în Grecia Antică. Fiecare medalie, fie că este de aur, argint sau bronz, are o greutate de 500 de grame.

Rotunde, cu 8,5 cm diametru și un centru în relief, medaliile olimpice, dezvăluite marți în cadrul unei ceremonii de comitetul de organizare de la Rio, cântăresc 500 grame, cu 100 grame mai mult decât cele de la Jocurile de la Londra din 2012.

Medaliile de aur destinate campionilor olimpici și paralimpici sunt compuse din 494 grame de argint (cu o puritate de 92,5 %) și șase grame de aur (puritate de 99,2 %), în timp ce cele pentru vicecampioni sunt 100 % din argint, iar cele de bronz cuprind 475 grame de cupru și 25 de grame de zinc, a anunțat Monetăria care care le-a fabricat.

Cele 2.642 de medalii de la Jocurile Paralimpice vor avea un dispozitiv de oțel care va emite sunete în descreștere de la aur la bronz, pentru ca sportivii cu deficiențe de vedere să le poată recunoaște. Ele vor purta de asemenea inscripția ”Rio 2016 Paralympic Games” în alfabetul Braille.

Medaliile respectă și mediul înconjurător, a subliniat comitetul Rio-2016: panglica de care sunt prinse a fost fabricată 50% din fibre obținute din sticle de plastic reciclate.

[themeum_category category=”euro-2016″ layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

 

Citește si...

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

România în semifinale la Campionatul European de Rugby

Oana B

Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

Redacția

Rugby: România, învinsă de Portugalia (24-49)

Oana B

Turneul Final al Cupei României continuă sâmbătă

Oana B

Kansas City a cucerit al patrulea Super Bowl

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More