Mihai Flamaropol (21 noiembrie 1919 – 30 iunie 1985)

La vârsta de 12 ani a intrat în lumea jocului cu balonul rotund, ca half centru la Gloria București. La 17 ani s-a împrietenit cu crosa și cu pucul, devenind repede titular în prima garnitură a hocheiștilor de la clubul Telefoane. Doi ani mai târziu a trecut la clubul Juventus, alternând, în funcție de sezon, fotbalul cu hocheiul pe gheață, pentru ambele dovedind calități de excepție care l-am impus printre marii sportivi ai țării.

La 32 de ani – vârstă care, de regulă, coincide cu retragerea din activitatea competițională -, forțează căile destinului și ale performanței. Devine, astfel, component al echipei de fotbal a Clubului CCA și, respectiv, internațional în echipa reprezentativă a țării; în celași timp, a fost și unul dintre jucătorii de bază a echipei de hochei pe gheață a clubului militar bucureștean, multiplă campioană națională, cu care merge din victorie în victorie.

După ce și-a încheiat, în pragul împlinirii a patru decenii de viață, cariera competițională, s-a dedicat, în continuare profesiei de antrenor de hochei, reputând cu Știința, cu Dinamo București, dar, mai ales, cu naționala României, succese de prestigiu internațional.

Începând din 1975, s-a retras în lumea scrisului. Cu un talent remarcabil, a pus în paginile de reportaj o bună parte din experiența sa de jucător și antrenor, oferind cititorilor momente de reală desfătare, cu povești adevărate și întâmplări inedite din tumultoasa lume a sportului românesc și internațional. Menționăm, în acest sens, volumele ”Hochei pe gheață”, ”50 de ani de hochei în România”, ”Însemnările unui sportiv”, ”Fotbal – cadran românesc” și ”Fotbal – cadran mondial”.

Citește si...

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Topul echipelor care au câștigat de cele mai multe ori Cupa României

Oana B

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român!

Redacția

Finalele Cupei României la fotbal

Oana B

102 de ani de la primul meci de handbal din România

C. Sabău

Viorica Viscopoleanu, deschizătoarea drumului spre aur în săritura în lungime

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More