Mustafa Sayar castigatorul Turului Turciei a fost suspendat provizoriu

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că rutierul turc Mustafa Sayar, câştigătorul Turului Turciei în acest an, a fost suspendat provizoriu deoarece a fost depistat pozitiv la un control efectuat în martie.

mustafa-sayarPotrivit sursei citate, laboratorul din Chatenay-Malabry a descoperit EPO într-un eşantion de urină prelevat de la sportiv în timpul Turului Algeriei, la 11 martie.

Suspendarea provizorie este valabilă până când o comisie a federaţiei turce va hotărî dacă Sayar a încălcat regulamentele antidoping.

Mustafa Sayar are dreptul de a solicita analiza eşantionului B.

În cazul în care contraexpertiza va confirma că Sayar s-a dopat, sportivul turc va pierde toate rezultatele de la începutul sezonului şi titlul în Turul Turciei, competiţie ce a avut loc în luna aprilie.

Echipa lui Sayar, Torku, s-a aflat în centrul unor polemici şi în 2012, când Ivailo Gabrovski a fost depistat pozitiv cu EPO la câteva săptămâni după ce a câştigat Turul Turciei.

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More