Niciun control antidoping pozitiv la Turul Franţei 2013

La controalele antidoping efectuate pe parcursul ediţiei din acest an in Turului Franţei nu a avut rezultat pozitiv, a anunţat marţi directoarea Fundaţiei antidopaj a ciclismului, Francesca Rossi.

TOPSHOTS-CYCLING-FRA-TDF2013„Nu am avut rezultate anormale în Turul Franţei”, a declarat cercetătoarea italiană, în cursul unei prezentări a Fundaţiei, desfăşurată la sediul din Aigle al Uniunii cicliste internaţionale (UCI).

Refuzând, din prudenţă, să afirme cu certitudine că ediţia 2013 a Marii Bucle a fost „curată”, Francesca Rossi a insistat asupra faptului că poate spune doar că nu au existat rezultate anormale.

„Am schimbat strategia. Am fost imprevizibili, iar cicliştii au avut senzaţia că am fost imprevizibili”, a adăugat ea.

Doamna Rossi a evidenţiat, totodată, cooperarea excelentă cu Agenţia franceză de luptă împotriva dopajului (AFLD). În total, 622 de eşantioane au fost recoltate anul acesta în Turul Franţei, între care 443 sangvine, în principal în cadrul paşaportului biologic, şi 179 de urină.

Chestionată în legătură cu suspiciunile faţă de învingător, britanicul Chris Froome, Francesca Rossi s-a rezumat să spună: „L-am controlat foarte mult”. informeaza AGERPRES

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More