Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen

A practicat tirul sportiv de performanta mai mult de 20 de ani.  A fost component al cluburilor bucurestene Metalul, Dinamo si Steaua unde a cucerit peste 150 de titluri nationale.

A participat la sase editii ale Jocurilor Olimpice, cea mai buna performanta olimpica inregistrand-o in 1972, la Munchen, unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

A fost prezent la patru editii ale Campionatelor Europene si a facut parte din echipa Romaniei care a cucerit de doua ori titlul continental in proba de 50 m pusca culcat 60 de focuri, in 1968, la Wiesbaden, si in 1969, la Plzen.

Dupa 1980 s-a stabilit in Statele Unite ale Americii.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

sursa Cosr

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Montreal 1976 50 m pusca trei pozitii 17
Munchen 1972 50 m pusca culcat 3
Munchen 1972 50 m pusca trei pozitii 8
Mexico City 1968 50 m pusca culcat 4
Tokyo 1964 50 m pusca culcat 5
Roma 1960 50 m pusca culcat 24

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”handbal” maxpost=”9″] [themeum_category category=”volei” layout=”carousel” title=”volei” maxpost=”9″]

Citește si...

31 de ani de când Explorări devenea prima campioană națională din provincie

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Topul echipelor care au câștigat de cele mai multe ori Cupa României

Oana B

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român!

Redacția

Finalele Cupei României la fotbal

Oana B

102 de ani de la primul meci de handbal din România

C. Sabău

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More