Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen nicolae rotaru1

Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen

A practicat tirul sportiv de performanta mai mult de 20 de ani.  A fost component al cluburilor bucurestene Metalul, Dinamo si Steaua unde a cucerit peste 150 de titluri nationale.

A participat la sase editii ale Jocurilor Olimpice, cea mai buna performanta olimpica inregistrand-o in 1972, la Munchen, unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

A fost prezent la patru editii ale Campionatelor Europene si a facut parte din echipa Romaniei care a cucerit de doua ori titlul continental in proba de 50 m pusca culcat 60 de focuri, in 1968, la Wiesbaden, si in 1969, la Plzen.

Dupa 1980 s-a stabilit in Statele Unite ale Americii.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

sursa Cosr

Palmares olimpic

Jocuri olimpiceProbaLoc
Montreal 197650 m pusca trei pozitii17
Munchen 197250 m pusca culcat3
Munchen 197250 m pusca trei pozitii8
Mexico City 196850 m pusca culcat4
Tokyo 196450 m pusca culcat5
Roma 196050 m pusca culcat24

Sportul unește oamenii – Cadoria Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen Iubitorii de sport ofera cele mai multe cadouri 1024x154
Sportul înseamnă sanatate Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen Nicolae Rotaru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Munchen sport proiect logo pt link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *