Noua antrenoare a echipei feminine de handbal CSM Bucuresti, daneza Mette Klit

Noua antrenoare a echipei feminine de handbal CSM Bucuresti, daneza Mette Klit, a fost prezentata joi in cadrul unei conferinte de presa la care au mai participat presedintele clubului, Constantin Caliman, si coordonatorul sectiei de handbal a CSM, Bogdan Vasiliu.

Mette Klit.

”Ne bucuram ca Mette Klit se afla printre noi. Este inceputul unui proiect nou, care speram sa se materializeze in urmatorii 3-4 ani in cateva trofee, atat titluri nationale, cat si prezente in cupele europene”, a fost cuvantul de deschidere al presedintelui CSM, Constantin Caliman.

Inainte de raspunde intrebarilor mass-media, Mette Klit a punctat: ”In primul rand as vrea sa spun ca este fantastic sa revin in Romania. Mi-au lipsit oamenii, tara si in special atmosfera din sali, care este fantastica. Sunt sigura ca va fi la fel luni, la primul meu meci pe banca tehnica a echipei. In al doilea rand, sunt foarte onorata sa fac parte din acest proiect al CSM Bucuresti, este extrem de incitant si cred ca este un mare proiect vizionar. Totul este de asemenea factura, echipa masculina, echipa feminina, dar si proiectul de handbal in scoli. Tineretul este punctul principal al acestui proiect pentru ca este important sa facem ceva pentru viitorul handbalului, nu doar pentru CSM, ci pentru Romania. Putem crea talente aici. Perioada urmatoare este extrem de importanta pentru mine. In primul rand vom incerca sa calificam echipa in play-off. Este dificil, dar vom face tot ce ne sta in putere sa reusim”.

Intrebata despre meciul de la Roman, pierdut de CSM Bucuresti cu 27-20, la care a asistat din tribuna, Mette Klit a declarat: ”A fost un meci dur in care am vazut fetele luptand, ceea ce este cel mai important. Cel mai dezamagitor aspect a fost cel legat de eliminarile de doua minute. Cred ca au fost prea multe suspendari, nu putem juca handbal in acest fel. In Romania, daca vrem sa jucam in cupele europene trebuie sa jucam un handbal mai dur, mai fizic, altfel echipele romanesti nu vor avea sanse. De aceea, si arbitrii ar trebuie sa faca pasi inainte in aceasta directie. Cred ca echipa a luptat curajos, dar dar sunt lucruri structurale la care voi lucra zilele viitoare si sper sa le rezolv”.
Despre rivalitatea ce se prefigureaza intre CSM Bucuresti si HCM Baia Mare, antrenoarea daneza a afirmat: ”Va fi interesant. Tot hanbdalul feminin european se va uita spre Romania, se vor petrece lucruri importante aici. Sunt multe echipe puternice, dar Baia Mare a urcat la alt nivel, la fel si noi. Liga Nationala feminina va fi foarte interesanta. Noi vom încerca să învingem Baia Mare”.
Legat de o posibila colaborare intre Mette Klit si antrenorul danez Jakob Vestergaard, presedintele CSM, Constantin Caliman, a detaliat: ”Jakob a venit saptamana trecuta in Bucuresti, avem o relatie speciala cu el. Asa am ajuns la Mette Klit, pentru ca am mai avut in vizor alti doi antrenori romani, dar si tehnicieni din strainatate. Ne-am oprit la ea, tocmai deoarece cunoaste foarte bine handbalul romanesc si pentru ca are o relatie speciala cu Jakob Vestergaard. Mette este o alegere buna, iar Jakob va veni la invitatia noastra la toate conventiile, dar nu se pune problema deocamdata de un contract. El are contract cu Viborg, poate in viitor, sa vina langa Mette. Cine stie…”.
Constantin Caliman a dezvaluit si o parte a strategiei de viitor a sectiei feminine de handbal. ”Am stabilit ca in cel mai scurt timp vor fi doua echipe la CSM Bucuresti, una in Liga Nationala si una in Divizia A. Vom aduce opt jucatoare straine si 28 romance. Ne vom indrepta atentia catre jucatoarele de top din Romania. Mai aducem trei-patru jucatoare din lotul national de senioare, dar nu pot face publice numele deocamdata. La sfarsitul lunii mai va avea loc o prezentare a lotului. Deocamdata nu putem comunica numele jucatoarelor care vor veni si nici contractele lor, dar cu siguranta nu vom arunca cu banii. Vrem sa formam o echipa cu jucatoare din Romania, sa venim cu multe junioare. Nu ne intereseaza sa luam nimic de la Centrul de Excelenta de la Valcea, noi ne dorim sa infiintam unul in Bucuresti. Cu cat mai multe centre de excelenta, cu atat mai bine”.
Constantin Caliman a prezentat si obiectivul de anul viitor al echipei: ”In sezonul 2014/2015 ne dorim titlul national, chiar daca nu avem bugetul celor de la Baia Mare si nici echipa lor. Ei au jucatoare cu experienta, e evident acest lucru, dar ne vom bate la titlu. Proiectul nu va fi finantat in totalitate de primarie. Vom atrage si cativa sponsori interesati de acest proiect. Vrem ca bucurestenii sa nu vada acest proiect ca pe o risipa de bani”.informează site-ul oficial  al echipei

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.