sâmbătă, iunie 25, 2022

Numele lui Ayrton Senna va figura permanent pe monoposturile McLaren

by Redacția

McLaren a decis să înscrie de manieră permanentă numele regretatului pilot brazilian Ayrton Senna pe monoposturile sale, a anunţat echipa britanică, vineri, la Monte Carlo, unde va avea loc următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, informează AGERPRESS.

Senna, care a încetat din viaţă în urma unui accident produs în 1994, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, a concurat între 1998 şi 1993 pentru McLaren, alături de care a cucerit trei titluri de campion mondial (1988, 1990, 1991).

Brazilianul deţine recordul de victorii în Marele Premiu al Principatului Monaco, pe care l-a câştigat de şase ori în cursul carierei sale.

„Ayrton Senna este şi va rămâne mereu o legendă a lui McLaren. Începând cu Marele Premiu de la Monaco, monoposturile MLC36 vor fi inscripţionate cu numele lui Senna, pentru a celebra moştenirea sa. Nu văd un alt Mare Premiu mai potrivit decât cel de la Monaco pentru a începe acest omagiu dedicat vieţii lui Ayrton”, a precizat conducătorul echipei McLaren, Zak Brown, într-un comunicat.

 

Lando Norris şi Daniel Ricciardo, actualii piloţi ai echipei McLaren, vor rula pentru prima oară cu numele lui Senna pe maşinile lor în primele două sesiuni de antrenamente libere de la Monte Carlo, programate vineri.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii