Penicilina Iaşi, una dintre cele mai vechi echipe din voleiul feminin românesc a fost exclusă din campionat

Conform unor informaţii din cadrul Federației Române de Volei, Consiliul Director a decis în cursul zilei de azi excluderea echipei feminine de volei, Penicilina Iaşi din Divizia A1, în urma  neprezentării la meciul din cadrul Cupei României cu echipa Belor Galaţi, programat vineri 19 octombrie. Această decizie încă nu este una oficială, dar până când se învârt rotițele la Federația Româna de Volei mai avem de așteptat. 

Vineri 19 octombrie era programată partida dintre CSU Beldor Galaţi şi Penicilina Iaşi, contând pentru faza I a Cupei României. Partida nu s-a mai disputat, motivul fiind neprezentarea echipei Penicilina Iași, chiar dacă a facut deplasarea la Galați. Penicilina Iaşi a fost prezentă la Galaţi cu o zi înainte de meci, fiind cazată la hotel, dar a doua zi nu a mai fost de găsit. 

,,O neprezentare în Cupa României, atrage după sine excluderea echipei şi din campionat.” scrie în regulamentul de desfășurare al competiției Cupa României 2018-2019.

Echipa Penicilina Iaşi, a fost înfiinţată în anul 1961, a cerut ajutor de le celelalte echipe din Divizia A1, care au fost rugate să se exprime în scris în favoarea menţinerii echipei ieşene pe prima scenă, însă Consiliul Director a aplicat la sânge regulamentul, scrie prosport.

Penicilina Iaşi are în palmares două titluri naţionale, câştigate în 1970 şi 1971. După acestă excludere a echipei din Iași, Divizia A1 rămâne cu doar nouă echipe. 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV