PREMIERĂ în Europa de Est! Campionatul Mondial de Darts găzduit de Cluj-Napoca

Cluj Napoca găzduiește maratonul dedicat darts-ului, evenimentul fiind unic în istoria acestui sport, întrucât este organizat pentru prima dată într-o țară din Europa de Est și abia pentru a opta oară pe continetul european, cu excepția țărilor din Marea Britanie, care au tradiție în această disciplină.

Campionatul Mondial de Darts Cluj-Napoca 7 și 12 octombrie

Federaţia Română de Darts a anunțat peste 650 de oficiali și jucători, proveniți din 55 de delegații, care ne vor vizita. România, pe lângă calitatea de țară organizatoare, participă prin lotul de opt sportivi și patru juniori, având pentru prima dată în istorie sportivi la categoria din juniori. Din lotul tricolor fac parte Andreea Brad, Carmen Stoean, Oana Bîrsan, Oana Cimpoca, Alexandru Stoian, Adrian Frim, Gabriel Pascaru, László Kadar, Geanina Vulc, Ionela Oltean, Mario Spânu și Robert Badea.

Promovat de Diana Seceleanu PR, Campionatul Mondial de darts se va desfășura la masculin, feminin și juniori, ediția din acest an stabilind un record în privința numărului de participanți. La fiecare dintre cele trei clasificări, vor fi confruntări la simplu, dublu și pe echipe. Evoluția scorurilor la toate cele 64 de ținte va putea fi urmărită în premieră pe dartconnect.com, iar toate meciurile de pe scenă, de marți și până sâmbătă, vor fi transmise livestream pe federatiedarts.ro. Pentru această perioadă a fost creat un site dedicat competiției, worldcupdarts2019.com, de unde iubitorii darts-ului pot afla informații despre participanți și organizatori, dar și programul pe zilei al evenimentului, alături de tragerea la sorți.

De-a lungul celor șase zile de darts, clujenii și nu numai sunt invitați să ni se alăture, dacă vor să descopere un sport nou, să învețe să arunce la țintă sau pur și simplu să urmărească show-ul celor mai mari jucători de darts din toată lumea, intrarea pentru spectatori fiind liberă.

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale și a organizat Campionatul European de Darts din 2014.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV