Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a prezentat noua conducere a forului naţional

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, noua conducere a forului naţional.

paun horia

Echipa sa este formată din Dan Berceanu, secretar general, Tudor Costescu, care de la 1 februarie activează în funcţia de antrenor federal, iar Adrian Voinescu este noul director al Departamentului de evenimente şi relaţii internaţionale.

Din noua echipă, alături de Carmen Tocală, preşedinte de onoare, Alina Moanţă şi Virgil Stănescu, vicepreşedinţi, mai figurează Virgil Căruţaşu, manager la echipele naţionale, în Departamentul tehnic.

Horia Păun a declarat că a participat la tragerea la sorţi pentru Campionatul European masculin din 2015 (EuroBasket 2015), unde s-a stabilit că echipa naţională de seniori a României va face parte din Grupa F, alături de Suedia, Slovacia şi Letonia.

La turneul final al competiţiei care va avea loc în Ucraina, s-au calificat deja Croaţia, Franţa, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Estonia, Finlanda, Grecia şi Turcia. Alte 13 echipe urmează să fie stabilite în faza a doua a calificărilor. Se vor califica câştigătoarele grupelor trase la sorţi plus alte şase echipe, cele mai bune de pe locul doi.

Conform programului FIBA-Europe, naţionala României va juca primul meci pe 10 august, cu Slovacia (deplasare), apoi pe 13 august cu Suedia (acasă), pe 17 august cu Letonia (deplasare), în data de 20 august cu Slovacia (acasă), pe 24 august cu Suedia (deplasare), iar pe 28 august cu Letonia (acasă).

Citește si...

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

Gloria și-a luat revanșa în fața echipei Dunărea Brăila, în Liga Florilor

Mircea M

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More