Prezenta Echipei de Inot a Romaniei la J.O. RIO 2016 a fost un succes.

După Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, antrenorul federal pentru înot din cadrul FRNPM, Silviu Anastase, a realizat o analiză a prestației înotătorilor români care s-au aflat în competiție olimpică, informează site-ul Federației Române de Natație.

“La inceputul anului competitional 2015-2016, F.R.N.P.M. si-a asumat, ca obiectiv pentru J.O. RIO 2016, calificarea intr-o semifinala, precum si obtinerea baremului A de calificare directa la cat mai multe probe individuale.

La Campionatul Mondial de Inot Seniori de la Kazan 2015, a fost testata stafeta masculina de 4×100 m liber, in vederea analizarii potentialului de calificare la J.O. RIO 2016.

In urma deciziei de revenire in activitatea competitionala a sportivului Norbert Trandafir, de la inceputul lunii octombrie 2015, am avut garantia ca prezenta stafetei la J.O. RIO 2016 este un obiectiv realizabil. Tot referitor la stafeta, sustinerea personala a sportivului Alin Coste s-a dovedit reala, odata cu atingerea obiectivului final de calificare a stafetei la J.O.

Calificarea a fost obtinuta in proportie de 90% la Campionatul European de Inot, Londra 2016, in componenta: Marius Radu, Daniel Macovei, Alin Coste si Norbert Trandafir.

Trebuie sa mentionez faptul ca Robert Glinta isi castigase dreptul de a evolua in aceasta stafeta, dar, impreuna cu antrenorul Adrian Gherghel, am decis ca sportivul sa-si canalizeze energia doar pe probele individuale, tinand cont si de faptul ca proba de 100 m spate s-a desfasurat in aceeasi zi cu proba de stafeta.

Evolutia lui Robert Glinta la J.O. RIO 2016 a fost una de exceptie, timpii obtinuti asigurandu-i accederea in finala olimpica  a probei de 100 m spate, motiv pentru care atat sportivul, cat si antrenorul merita toate aprecierile noastre.

O alta evolutie remarcabila a avut-o si Norbert Trandafir, care a obtinut un rezultat foarte valoros, prin calificarea in semifinala probei de 50 m liber (locul 14 cu timpul 21.99, la o sutime de recordul national care-i apartine).

Ne-a bucurat foarte mult faptul ca Norbert Trandafir a revenit pentru a-si reprezenta cu mandrie tara si mi-as dori ca el sa continue activitatea de performanta, fiind in continuare capabil de progrese. Felicitari atat sportivului, cat si antrenorului Ovidiu Galeru.

Ma asteptam la o evolutie mult mai buna a sportivului Marius Radu. Imi pare foarte rau ca acesta nu a reusit sa inoate la adevarata lui valoare. Stiu ca si-a dorit foarte mult si ca s-a pregatit foarte bine pe parcursul anului competitional 2015-2016.

In ceea ce priveste stafeta, calificarea in primele 16 din lume a reprezentat o performanta notabila.

In concluzie, prezenta Echipei de Inot a Romaniei la J.O. RIO 2016  a fost un succes. Ii asteptam cu drag acasa si le dorim o vacanta placuta, pe care o merita din plin.” a declarat Silviu Anastase

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.