Record de spectatori la Campionatul Mondial de volei masculin

Campionatul Mondial de volei masculin a avut un mare succes în Italia, unde s-au înregistrat cifre record pentru un turneu de volei desfășurat într-o țară cunoscută pentru pasiunea totală pentru volei. Un număr de 294.686 de spectatori au participat la meciurile din cele șase orașe – Roma, Bari, Florența, Bologna, Milano și Torino, reprezentând astfel o valoare de peste 3,5 milioane de euro doar din biletele vândute, informează FIVB.

Numărul de suporteri care participă la meciurile echipei naționale a Italiei se ridică la 104.741. Turneul mondial a început în data de 9 septembrie la Roma, unde Italia a învins Japonia cu 3-0, în fața unui număr impresionat de suporteri, 11.170. Chiar dacă Italia nu a ajuns în semifinale și a trebuit să se mulțumească doar cu al cincilea loc, mii de iubitori ai voleiului s-au reunit sâmbătă și duminică la Pala Alpitour din Torino pentru meciurile semifinale și finala dintre Brazilia și Polonia.

Recordul de participare pentru întreg turneul mondial a fost stabilit la meciul dintre Italia și Polonia pe 28 septembrie, unde a fost prezenți 12.011  de persoane.

Foto : CEV

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate