Retrospectivă 2017: FRVolei a confirmat sancționarea de FIVB a trei jucători români

Federaţia Română de Volei a confirmat că jucătorul Alexandru Muscină, actualmente la CSU Steaua București, a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) abia pe data de 6 noiembrie 2017, chiar dacă FIVB a trimis comunicatul  cu o lună înainte.

Cersemba Alexandru și Andrei Ursache, foști jucători ai echipei Arcada Galați, au fost deasemenea sancționati de către FIVB. 

“Am primit luna trecută un document de la FIVB, prin care am fost înștiințat că trei jucători au fost supendați pentru joc și manipulare de rezultate” a declarat Gheorghe Vișan pentru ziarul Gazeta pe data de 30 octombrie 2017.

După ce am publicat articolul despre această speță pe data de 1 noiembrie 2017, (Jucător de volei sancționat de FIVB protejat de FRVolei), anumiți arbitri au făcut presiune asupra jurnaliștilor noștri că nu este adevărat.

Pe site-ul FRVolei a apărut abia pe data de 6 noiembrie 2017 că cei trei jucători sunt suspendați, confirmând astfel că FIVB a sancționat jucatorii, în plus a fost publicată și o hotărâre a Consiliului Director din data de 26 octombrie 2017 în care este specificat la alineatul șase următorul aspect:

Pariurile și manipularea rezultatelor

„Se aprobă în unanimitate sancționarea persoanelor implicate în volei, care participă la pariuri cu rezultatele din volei, cu amendă în cuantum de 15000 euro și suspendare 5 ani.”

În regulamentul disciplinar al FRVolei este menționat că sportivii care vor lua parte la jocurile oficiale în stare de suspendare vor fi sancționați cu: 

  • suspendare dublă față de cea anterioară;
  • excludere din competiție;
  • suspendare pana la 2 ani

Īn regulamentul FRVolei nu este stipulat nicăieri că un jucător suspendat nu are voie să participe la nici o activitate oficială.

Regulamentul FIVB este foarte clar:

Betting and manipulation of results – Pariurile și manipularea rezultatelor 

„Art. 21.4 persoanele fizice găsite responsabile de violarea acestui articol, vor fi sancționate cu amendă de minimum 50.000 franci și suspendarea de la participarea la orice activitate oficială din sfera FIVB atât la nivel național cât și continental sau mondial pe o perioadă între 5 ani și pe viață.”

Decizia FRVolei legată de pariurile negre care umbresc voleiul românesc este una de tăcere sumbră.

În fotografia de mai jos se vede foarte clar că jucătorul echipei Steaua București, Alexandru Muscină, a participat la o activitate oficială FRVolei, mai exact la meciul cu numărul 326 din liga națională.

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

Citește si...

Schimbări majore la Arcada Galați

Mircea M

Extremă din Canada la Arcada Galați

Mircea M

Centru din Maroc la Unirea Dej

Mircea M

Dinamo are un nou antrenor

C. Sabău

Coordonator croat la Arcada Galați

Redacția

Un nou transfer la CSA Steaua

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More