Retrospectiva 2018 FRVolei Vișan: A fost un an foarte bun cu rezultate deosebite. Dacă se stopează finanţarea de la MTS noi nu murim, noi însă ne-am obişnuit cu banii pe care îi primim de la minister

Gheorghe Vişan, președintele Federației Române de Volei a declarat, pentru AGERPRES, că performanţele anului 2018 în voleiul românesc sunt calificarea reprezentativei masculine la Campionatul European după o pauză de 23 de ani şi disputarea finalei feminine a Ligii Campionilor de către CSM Volei Alba Blaj.

„Pentru volei a fost un an foarte bun, un an prolific cu rezultate deosebite. Ne-am calificat cu naţionala de cadete, Under-17, la Europene, unde am luat locul 5, care ne oferă calificarea directă la Mondiale în 2019 şi la FOTE. Reprezentativa masculină de seniori a reuşit performanţa de a se califica la Europene după 23 de ani. Este o realizare remarcabilă, realizarea anului ca să spun aşa. Şi calificarea e obţinută înainte de finalul preliminariilor, pentru că mai avem un meci de jucat cu Danemarca.” A spus Vișan pentru sursa citată.

În ceea ce priveşte problemele întâmpinate, Gheorghe Vişan a afirmat: „Probleme speciale, altele decât cele care se cunosc, nu am avut în acest an. Noi suntem obişnuiţi cu problemele financiare. Dacă se stopează finanţarea de la MTS noi nu murim, dar alţii mor. Şi când spun alţii mă refer la cei care cheltuie 1,5-1,6 milioane de euro de la buget. Noi însă ne-am obişnuit cu banii pe care îi primim de la minister” a precizat Gheorghe Vișan pentru Agerpres.

Federaţia Română de Volei îşi propune în 2019 să obţină rezultate importante la turneele finale cu loturile naţionale.

„Obiectivele noastre sunt participările cu loturile la turneele finale şi să terminăm acolo cât mai sus. La cadete, junioare, senioare şi seniori, pentru că urmează Mondialele, FOTE şi Europenele. Cu cele două echipe de seniori nu am stabilit un obiectiv la Europene, important e că suntem acolo. Sper să ajungă cât mai sus. Nu vreau să pun presiune pe jucători, să fie în elită, asta e important. La băieţi mai pun obiectiv când ei s-au calificat după 23 de ani? Nu, dar sunt sigur că au ei ambiţie să demonstreze ceva. La volei pe plajă în 2019 încep calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa va începe să participe la turnee ca să acumuleze puncte”, a mai spus Vişan.

Conform deciziei Consiliului Director al FRV, primii zece voleibalişti ai anului 2018 sunt: Nneka Onyejekwe, Laurenţiu Lică, Ioana Baciu, Cristian Bartha, Adrian Aciobăniţei, Adina Salaoru, Alice Kapelovies, Marian Bala, Gabriel Cherbeleaţă, Rareş Bălean. De asemenea, cei mai buni antrenori de volei sunt: Dănuţ Pascu, Florin Grapă, Sergiu Stancu, Marius Macarie, Iulia Pîslaru şi Bogdan Tănase.

Titlul de cel mai bun sportiv român al anului ar trebui acordat jucătoarei de tenis Simona Halep spune președintele Federației Române de Volei: „Mai poţi să mai spui ceva când Simona Halep este pe primul loc în lume? Nu poate să mai fie cineva sportivul anului. Să stai un an pe locul 1 în clasamentul mondial e ceva extraordinar”.

Selecționata masculină a României a obţinut calificarea la Campionatul European din 2019, găzduit de Belgia, Franţa, Olanda şi Slovenia, cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, fiind lider detaşat într-o grupă cu Finlanda şi Danemarca. România va fi prezentă la un turneu final după o pauză de 23 de ani.

Ultima participare  a naționalei masculine a fost în anul 1995, în Grecia. Ultima medalie obținută de “tricolori” a fost în anul 1977. România a câștigat titlul european în anul 1963, iar de atunci voleiul românesc este pe un drum inexplicabil.

Turneul de calificare la Campionatul European este programat în perioada 15 august 2018 – 9 ianuarie 2019.  La această competiție vor participa 26 de echipe care sunt împărțite în 7 grupe. 

Volei Alba Blaj a obţinut cel mai important rezultat în Liga Campionilor la nivel de cluburi. La turneul Final4 desfăşurat în primăvară la Bucureşti, Volei Alba Blaj a pierdut finala disputată în faţa echipei VakifBank Istanbul în trei seturi. 

Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a hotărât, marți 18 decembrie 2018, ca în următorul sezon competițional 2019-2020, la toate meciurile din cadrul competiţiilor organizate de Federaţia Română de Volei, înaintea fluierului de start să fie intonat imnul de stat al României, ”Deşteaptă-te, române!”. 

[themeum_category category=”stiri” layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

Citește si...

Știința Explorări, victorie spectaculoasă cu Steaua

Ionuț Popa

Steaua se întoarce fără punct de la Baia Mare

Mircea M

Corona Brașov bifează a 17-a victorie

Oana B

Știința Explorări joacă acasă, cu Steaua

Mircea M

Programul etapei a 19-a, un meci va fi televizat

Mircea M

Laurențiu Lică după victoria de la Zalău

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More