Revine baschetul la Târgu Jiu!

Iubitorii de sport din Gorj nu au lăsat să moară baschetul în județul Gorj și au înfințat un nou club sportiv, Asociația Club Sportiv (ACS) Târgu Jiu, care va evolua în liga secundă.

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu va fi formată din jucători de pe plan local. Posibil ca în lot să fie cooptați chiar și sportivi care au evoluat la fostul club Energia Târgu Jiu. Președintele ACS Târgu Jiu este inspectorul școlar de educație fizică Ionuț Berca, iar antrenor principal Laurențiu Răuț. 

„Am demarat un nou proiect de baschet la nivelul județului Gorj, numit ACS Târgu Jiu, care va conține la început o echipă de liga a II-a, formată efectiv din sportivi născuți în Târgu Jiu, 95%. Ne vom baza pe jucători generației 2000-2001, din componența Clubului Sportiv Școlar. Este o generație care sperăm să ne aducă rezultate și la nivel juvenil, dar și pentru că regulamentul specific Federației Române de Baschet pentru liga a II-a presupune prezența unor sportivi sub 20 de ani, în număr de 7. Se negociază în acest moment cu foști jucători ai Energiei. În condițiile în care nu își vor găsi angajamente în altă parte, avem promisiunea că se vor alătura proiectului nostru. Cu siguranță vor fi doi foști juniori ai Energiei”, a declarat Claudiu Alionescu pentru Pandurul

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.