România a câștigat medaliile de argint la Campionatul Mondial de la Verona 2018

Scrima românească a trăit un nou moment de excepție marți, 3 aprilie 2018,  ziua în care România a cucerit o nouă medalie la un Campionat Mondial, în probele dedicate juniorilor. Echipa de spadă juniori feminin a țării noastre a câștigat medaliile de argint la Verona, după ce a fost învinsă de Italia în finala mare, scor 31-45.

Este prima medalie pentru scrima românească la un Campionat Mondial, într-o probă de juniori, după o pauză de zece ani! Precedenta a fost cucerită de către Simona Deac (actuală Pop) – argint la spadă juniori individual, la Acireale (Italia), în 2008. În ceea ce privește medalia într-o probă de juniori pe echipe, ultima datează din 2004. Atunci, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu și Oana Puiu cucereau bronzul în proba de spadă echipe, la Plovdiv (Bulgaria).

La Verona, România a avut următorul parcurs: 

tabloul de 64 – liber; 

tabloul de 32 – 45-26 cu Mexic; 

tabloul de 16 – 39-38 cu Ungaria; 

tabloul de 8 – 45-39 cu SUA; 

semifinale – 31-30 (la prioritate) cu Ucraina; 

finala mare – 31-45 cu Italia.

Pentru România au concurat: Alexandra Predescu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier, Denisa Barosan. Antrenori: Nicolae Ille și Iulian Bratu. Pe locul trei s-a clasat Rusia, care a dispus în finala mică de Ucraina, scor 45-27.

Foto FIE

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate