România în grupă cu Ungaria, Spania, Muntenegru, Senegal şi Kazahstan la Campionatul Mondial

Selecționata României şi-a aflat astăzi adversarele pe care le vor întâlni la Campionatul Mondial de handbal feminin din decembrie, competiție ce va fi organizată de Japonia.

România va participa la Campionatul Mondial din Japonia în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie şi va evolua în grupa C alături de Ungaria, Spania şi Senegal, aşa cum s-a stabilit la tragerea sorţi din această dimineaţă, de la Tokyo. România a fost cap de serie. 

Componența Grupelor:

Grupa A: Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba

Grupa B: Franţa, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia

Grupa C: ROMÂNIA, Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal, Kazakhstan

Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, RD Congo

România a obținut calificarea fără a juca preliminarii la Campionatul Mondial în urma clasării pe locul patru la ultima ediţiei a Campionatului European. 

Campioana mondială din acest sezon se va califca direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru restul participantelor se va organiza un turneu preolimpic. Pentru japonezi ediţia campionatelor lumii la handbal feminin reprezintă repetiţia perfectă pentru Jocurile Olimpice de la anul. 

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, în 2017, naţionala României a fost eliminată în faza optimilor de finală de Cehia (27-28). Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Norvegia şi Olanda.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV