România, la a patra victorie în Liga Europeană de Argint

Selecționata masculină de volei a României a obţinut a patra victorie în Grupa B a competiţiei ,,Silver League”. Tricolorii s-au impus cu 3-1 în fața Azerbaijanului în Sala Polivalentă din Alexandria după o oră și 46 de minute de joc.

România – Azerbaijan 3-1 (25-19, 23-25, 25-21, 27-25)

Tricolorii au avut un start bun și s-au impus în primul set 25-20. Azerbaidjanul și-a îmbunătățit jocul în timpul celui de-al doilea set pe care l-au câștigat la 23. România a avut o revenire fantastică pe măsură ce a jucat ca o echipă, recepția a început să funcționeze, ceea ce la ajutat pe Laurențiu Lică, să puncteze. Răzvan Mihalcea a avut o evoluție senzațională la fileu, iar setul al treilea a revenit tricolorilor, 25-21. Cel de-al patrulea set a fost unul cu adevărat dramatic, cu faze spectaculoase de ambele părți. Azerbaidjanul a condus 16-9 și 21-17 când coordonatorul Cristian Bartha a deschis drumul spre Laurențiu Lică și Marian Bala pentru o revenire spectaculoasă, 27-25 și obținerea victorie cu numărul patru în Grupa B a competiției. Laurentiu Lică a încheiat meciul cu 16 puncte. Blocajul a fost la un nivel bun, Răzvan Mihalcea reușind șapte din cele 13 ale tricolorilor. De la oaspeți Dmitriy Obodnikov a reușit 15 puncte.

„A fost un meci foarte greu. În cele din urmă am reușit să câștigăm dup mai multă atenție la recepție și la blocaje. Setul pierdut a fost o lecție bună pentru noi și ne-a făcut să ne îmbunătățim jocul la primire. Așteptăm cu nerăbdare următorul meci împotriva Danemarcei și știm că va fi o provocare.” a declarat Danut Pascu, antrenorul principal al României.

Reprezentativa tricoloră ocupă prima poziție a clasamentului, cu maximum de puncte (12), următorul meci fiind programat pe 12 iunie cu Danemarca și pe 15 iunie cu Georgia, ambele partide vor fi în deplasare.

Câștigătoarea grupei se va califica în finala competiției, în care va întâlni pe învingătoarea din Grupa A, din care fac parte echipele din Grecia, Austria, Ungaria și Bosnia și Herțegovina. Învingătoarea competiției va promova în CEV Golden League, în 2020.

Foto CEV

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

Citește si...

Știința Explorări, victorie spectaculoasă cu Steaua

Ionuț Popa

Steaua se întoarce fără punct de la Baia Mare

Mircea M

Corona Brașov bifează a 17-a victorie

Oana B

Știința Explorări joacă acasă, cu Steaua

Mircea M

Programul etapei a 19-a, un meci va fi televizat

Mircea M

Laurențiu Lică după victoria de la Zalău

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More