România pierde medalia câștigată de halterofilul Gabriel Sîncrăian

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a anuntat ieri descalificarea halterofilul roman Gabriel Sîncrăian care a încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice de vara editia 2016 si retragerea medaliei de bronz pe care a cucerit-o la RIO, informeaza Agerpres.

Într-un comunicat dat publicității joi seara, TAS precizează că Gabriel Sîncrăian „a comis o încălcare a regulamentului antidoping, după ce a fost testat pozitiv la testosteron exogen, o substanță nespecifică aflată pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA), cu ocazia unui control efectuat în timpul competiției, pe 12 august 2016”.

TAS adaugă că ‘toate rezultatele obținute de Gabriel Sîncrăian la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, inclusiv medalia de bronz cucerită la categoria 85 kg sunt anulate”.

Gabriel a ridicat la total 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.Sportivul român a reușit toate cele șase încercări, 167, 171 și 173 kg la smuls, 2014, 212 și 217 kg la aruncat, reușind să obțină bronzul după ce unii favoriți au ratat.

Aurul a fost cucerit de iranianul Kianoush Rostami, cu 396 kg, nou record mondial (179 kg la smuls, 217 kg la aruncat).

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”citeste si” maxpost=”9″]

Citește si...

Craiova a bifat primul transfer pentru sezonul viitor

Oana B

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

Melodie dedicată sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Redacția

România s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Redacția

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

România în semifinale la Campionatul European de Rugby

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More