Roș-albaștrii aniversează 32 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

Pe 24 februarie 1987, pe stadionul Louis II din Principatul Monaco, deținătoarea Cupei Campionilor Europeni din acel sezon, Steaua București, întâlnea în Supercupa Europei deținătoarea Cupei Cupelor, formația sovietică Dinamo Kyev.

Românii intrau în posesia trofeului grație golului marcat de Gică Hagi, din lovitură liberă, în minutul 44.

,,Ziua de 24 februarie reprezintă, la fel ca și cea de 7 mai, o dată istorică pentru Campioana României. Este ziua în care marea echipa a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adaugă în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, și Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dinamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0. Reusita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă. Pentru aceste două mari realizari , uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare.

La fluierul arbitrului italian Luigi Agnolin se aliniau următoarele formații:

Steaua: Stângaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan, Stoica, Boloni, Hagi (Balint ’84) – Lăcătuş (Majearu ’89), Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu.

Dinamo Kiev: Chanov – Bal, Baltacha, Kuzneţov, Demianenko – Ievtuşenko, Iakovenko, Rats, Zavarov (Mozorov ’77) – Belanov (Mihailicenko ’50), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV