Rugby Europe face precizari asupra confuziei legate de desemnarea campioanei 2017

Nationala de rugby a Romaniei a invins duminica, 19 martie, pe Stadionul Arcul de Triumf, Georgia cu 8-7. Victoria le-a adus Stejarilor Cupa Antim Ivireanu, trofeu care se pune in joc in intalnirile directe. De asemenea, datorita noului regulament al Rugby Europe, Romania a devenit si campioana europeana a editiei 2017.

Imediat dupa meci, oficialii Rugby Europe au declarat Georgia castigatoare a competitiei, ca apoi sa revina si sa precizeze ca a fost o greseala tehnica, atribuind trofeul Romaniei.

De asemenea, Rugby Europe a postat pe site-ul sau un comunicat de presa care lamureste aceasta situatie: „In urma victoriei Romaniei de la Bucuresti, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, facandu-se o greseala tehnica cu consecinte uriase – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competitiei spun ca daca doua sau mai multe echipe au acelasi numar de puncte, cea mai bine clasata va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate in meciurile directe, iar cum competitia s-a desfasurat intr-o singura mansa, echipa cea mai bine clasata este cea care a castigat meciul direct. Deci Romania a fost anuntata oficial „Campioana 2017″ datorita victoriei impotriva Georgiei”.

De asemenea, Rugby Europe isi cere scuze fanilor, jucatorilor si celor doua tari din cauza confuziei facute in clasament si in momentul decernarii trofeului.

Romania castiga astfel, dupa sapte ani, atat trofeul Rugby Europe Championship, cat si Cupa Antim Ivireanu.

Romania termina pe primul loc editia din acest an a competiei, cu 19 puncte, urmata de Georgia, cu acelasi punctaj, si de Spania cu 13 puncte.

„A fost un meci greu, in prima repriza am avut mai multe ocazii de a marca, le-am ratat insa. Este important ca am reusit aceasta victorie, este o victorie de moral care inseamna foarte mult pentru noi. Cred ca astazi diferenta a facut-o daruirea noastra, ne-am dorit foarte mult aceasta victorie pentru ca am avut niste cosmaruri cu cei din Georgia, pentru ca de fiecare data ne-au batut. Cred ca am castigat cu inima si cu sufletul acest meci. Ultima impresie conteaza, am inceput mai greu aceasta competitie, insa ma bucur ca am reusit sa o terminam cu o victorie pe care o asteptam de foarte mult timp. Sunt fericit!”, a declarat Florin Vlaicu.

„A fost un meci foarte greu, ne bucuram ca s-a terminat cu bine. A fost o victorie muncita pe care am meritat-o, suntem bucurosi ca am batut Georgia. Le multumim tuturor oamenilor care au venit si ne-au sustinut. In prima linie lupta a fost grea pentru ca au avut o linie experimentata care joaca la echipe de top din Europa, ma bucur ca le-am facut fata si s-a terminat cu bine. A fost un meci greu, ma bucur ca am reusit sa castigam, pentru mine este cel mai important meci pe care l-am jucat pentru Romania”, a spus Alexandru Tarus.

Primul XV: 1. Ionut Badiu (Carcassonne), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Andrei Gorcioaia (Massy) 8. Mihai Macovei (cpt)(Colomiers) 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua) 12. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Stephen Shenan (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens)

Rezerve: 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20. Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Jody Rose (Timisoara Saracens), 23. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)

Georgia: 1.Mikhail Nariashvili (Montpellier), 2. Jaba Bregvadze (Worcester), 3. Soso Bekoshvili (Brive), 4. Giorgi Nemsadze (Bristol), 5. Konstantine Mikautadze (Montpellier), 6. Giorgi Tkhilaishvili (Batumi), 7. Mamuka Gorgodze (C) (Toulon), 8. Beka Gorgadze (Mont de Marsan), 9.Vasil Lobzhanidze (Brive), 10.Lasa Khmaladze (Lelo Saracens), 11. Alexander Todua (Lelo Saracens), 12. Merab Sharikadze (Aurillac), 13. David Kacharava (Yenisey), 14. Irakli Svanidze (Jiqi Gori), 15. Merab Kvirikashvili (Lelo Saracens)

Rezerve: 16. Zurabi Zhvania (Stade Francais), 17. Torike Mataradze (Lyon), 18. Lasha Tabidze (Bordeaux), 19. Lasha Lomidze (Beziers), 20. Giorgi Tsutskiridze (Brive), 21. Giorgi Begadze (Kochebi Bolnisi), 22. Lasha Malaghuradze (Krasny Yar), 23.Giorgi Koshadze (Rustavi)

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.