Sălăjeanca Paula Todoran a câștigat Maratonul Internațional București 2014

Sălăjeanca Paula Todoran a reuşit să câştige duminică Campionatul Naţional de Maraton dupa ce în urmă cu două săptămâni a devenit campioană naţională la semimaraton.

Peste 9000 persoane din 55 de țări au participat în Piața Constituției, sâmbătă și duminică, 4-5 octombrie, la cea de-a 7-a ediție a Maratonului International București.

Sportiva din Zalău a reușit să câștige proba feminină a maratonului organizat în acest weekend in București. Paula Claudia Todoran a parcurs cei 42 de kilometri în 2 ore și 41 de minute.  Pozițiile următoare au fost ocupate de către Kipruto Caroline Jemeli(Kenya), cu 2h 47min 23sec, și românca Băltoi Adela Paulina, cu 2h 55min 11sec

 “A fost o cursă foarte grea, nu pot să spun că a fost o cursă uşoară, e vorba de un maraton, de o cursă de 42 de kilometri şi 195 de metri, proba care nu poate fi parcursă decât dupa o pregatire foarte buna. Ma bucur ca mi-am îndeplinit obiectivul si am cucerit medalia de aur. Am reusit sa imi imbunatesc recordul personal”, a declarat Paula Todoran.

Locul doi a fost ocupat de o atleta de la CS Pandurii Târgu Jiu, Adela Paulina Bălţoi, de la care a trecut linia de sosire la aproape 14 minute în spatele Paulei Todoran, iar treapta a treia a podiumului i-a revenit Nicoletei Petrescu, sportivă cu dublă legitimare la Rapid Bucureşti – CSM Oneşti.

Învingătorul la baieti al Maratonului de 42,195 km, a fost kenyanul Kipyego Boaz Kipkorir, cronometrat cu 2h 13min 37sec, timpul înregistrat reprezentând un record pentru traseul Maratonului Internaţional București, urmat de către conaţionalii săi, Matui Amos Tirop pe locul doi, cu 2h 14min 41sec, și Kirui Stanley Kipkoech pe locul trei, cu 2h 20min 45sec, premiile fiind înmânate de către Constantina Diță, Ambasadoarea MIB 2014.  Locul întâi în cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost acordat lui Ghoul Ahmad din Liban, cu timpul 2h 02min  30sec.

Citește si...

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

România în semifinale la Campionatul European de Rugby

Oana B

Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

Redacția

Rugby: România, învinsă de Portugalia (24-49)

Oana B

Turneul Final al Cupei României continuă sâmbătă

Oana B

Kansas City a cucerit al patrulea Super Bowl

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More