Sebastien Loeb a castigat pentru a opta oara Raliul Argentinei

Sebastien Loeb a castigat sambata Raliul Argentinei, a 5-a cursaƒ din calendarul Campionatului mondial WRC, pentru a 8-a oaraƒ consecutiv.

Sebastien LoebSebastien Loeb a bifat în Argentina a treia prezenţă în WRC dintre cele patru programate pentru acest sezon, iar nonuplul campion mondial a demonstratat că absenţele din Mexic şi Portugalia nu au avut niciun efect negativ asupra abilitaţilor sale.

Pilotul echipei Citroen s-a evidenţiat încă de la început ca unul dintre favoriţii la victorie, iar în PS 7 a preluat poziţia de lider după ce Sebastien Ogier a pierdut timp preţios în urma unei greşeli personale. Lupta pentru victorie părea să se reaprindă pe măsură ce pilotul Volkswagen recupera teren, însă o pană l-a determinat ulterior să concureze precaut şi să se mulţumească cu locul doi.

Astfel, Loeb a obţinut a opta victorie în ultimii nouă ani în Raliul Argentinei, în condiţiile în care coechipierul său Mikko Hirvonen a terminat doar pe locul şase după ce iniţial părea să se implice de asemenea în lupta pentru victorie.

Este un rezultat bun pentru noi. Am avut multe probleme în acest weekend, dar suntem mulţumiţi că am ajuns la final. Încă învăţam şi, după primele cinci raliuri, totul merge bine.

Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Jari Matti Latvala, care a revenit puternic după o pană suferită vineri şi s-a luptat până în penultima proba specială cu Evgeny Novikov, care a terminat în cele din urmă pe patru în fata coechipierului său de la M-Sport, Thierry Neuville.

Mads Ostberg, un alt pilot care a concurat cu Ford, a terminat pe locul şapte, în faţa lui Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen, şi a lui Dani Sordo de la Citroen. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Martin Prokop.

În urma victoriei din Argentina, Loeb a revenit pe poziţia a doua în clasamentul general cu 68 de puncte şi are un avans de 11 puncte în faţa lui Hirvonen, în ciuda faptului că a participat la numai trei dintre cele cinci raliuri de până acum. Ogier rămâne lider detaşat al clasamentului cu 122 de puncte.

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More