Sergiu Stancu: A venit și eventul la Galați! Arcada, campioană pentru a patra oară consecutiv

by Redacția
FOTO CEV

Arcada Galați a scris o nouă pagină de istorie în voleiul românesc. Gălățenii, pentru a patra oară consecutiv campioani la volei masculin, o performanță reușită în premieră de o echipă românească în ultimii 30 de ani.

Arcada a făcut deplasarea la București, pentru meciul cu Dinamo, având un singur obiectiv: să obțină cele două seturi care le asigura punctul necesar câștigării unui nou trofeu. Chiar dacă mai sunt de jucat trei runde, gălățenii vroiau să rezolve problema titlului iar oaspeții au început foarte slab meciul permițându-le dinamoviștilor să domine primul set, pe care l-au câștigat cu 25-19. Echipa pregătită de Sergiu Stancu, a revenit în meci și a câștigat următoarele două seturi, la 22 și la 20.

A venit și hora bucuriei după punctul făcut de Vasile Talpă în finalul setului trei, care a consfințit câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv de campioană pentru Arcada.

Arcada GALAȚI a reușit primul event din istoria clubului. FOTO FRVolei

„Acum petrecem, ne bucurăm de rezultatele acestui sezon, rumegăm la foc mic toate performanțele anului competițional care încă nu s-a încheiat. A venit și eventul la Galați, mult-așteptata combinație cupă și campionat. Apropo, eram deranjat, atât eu, cât și staff-ul, de faptul că nu mai venise de mult trofeul Cupei României în vitrina clubului. Ne bucurăm, dar mai avem trei partide de disputat.” a spus Sergiu Stancu pentru pagina oficială a clubului gălățean. 

Următoarele două seturi au avut miză doar pentru echipa gazdă, aflată în lupta pentru locul secund, iar dinamoviștii au profitat de acest lucru și au întors rezultatul.

„Cu toate că am venit la București hotărâți să nu mai amânăm deznodământul și să stabilim câștigătorii campionatului, am intrat greu în meci. Chiar am fost dezamăgit de cum am început, deoarece nu era ce ne doream. Totuși, meritul este al echipei, după acest prim set jucat slab, ne-am intrat în mână. În concluzie, am demonstrat încă o dată că suntem cea mai bună echipă din România și a trebuit s-o facem după ce gazdele au avut 1-0 la seturi. Să întorci și să rezolvi ecuația campionatului pe terenul unei grupări puternice, cum este Dinamo, nu este la îndemâna oricui.”a declarat Sergiu Stancu pentru sursa citată mai sus. 

Sâmbătă, la București, în sala ”Mihai Viteazul”, Craiova s-a impus în decisiv și a câștigat două puncte extrem de importante.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii