Stadionul, gata în primăvară

 Municipalitatea dă asigurări că Stadionul din Târgu Jiu ar putea funcționa la capacitate maximă din primăvara anului viitor. Noua arenă sportivă de la Târgu Jiu încă nu este gata. În curând, vor fi scoase la licitație lucrări de amenajare.

Autorităţile din Târgu Jiu fac demersuri pentru ca noul stadion municipal să fie branşat la utilităţi. Este vorba, în primul rând, de alimentarea cu apă, energie electrică şi gaze naturale. După această etapă, urmează o nouă licitație.

Toate sunt licitate de Compania Națională de Investiții. S-a făcut proiectul pentru partea de utilități și amenajarea pe verticală. La licitație, ne-am dori să se prezinte și cei doi constructori, dar se poate prezenta oricine. Până în primăvara anului 2018, avem garanția că și partea exterioară a stadionului va fi finalizată și stadionul va putea să funcționeze la capacitate maximă din primăvara anului viitor”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Deși ultimele promisiuniuni spuneau că stadionul va fi gata până la sfârșitul acestui an, finalizarea lucrărilor se prelungește din nou. În această iarnă, se va lucra la interior și la finisaje. Deja, sunt voci care susțin că lucrarea este făcută de mântuială, iar, în unele zone, s-ar fi infiltrat deja apa, iar pereții ar fi crăpat.

„Cred că omul respectiv a greșit. Dacă a știut de aceste deficiențe, trebuia să le aducă la cunoștință constructorului, beneficiarului. Sunt lucruri minore, care se constată la recepția obiectivului și se elimină, după parcurs, după recepție”, a fost explicația senatorului Florin Cârciumaru.

Modernizarea stadionului din Târgu Jiu va costa în total 22 de milioane de euro, din care peste 20 reprezintă fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii, iar diferenţa este acoperită de la bugetul local.

 

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.