sâmbătă, iunie 25, 2022

TAS a respins apelul, clubul armatei rămâne în Liga 2! Câți bani a cheltuit CSA Steaua

by Mircea M

Tribunalul Arbitral al Sportului a respins vineri 20 mai, cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menținere/promovare în Liga 1. Bani aruncați pe geam de către clubul armatei!

Cei de la CSA Steaua au achitat pentru început 1.000 de franci elvețieni pentru judecarea cazului în regim de urgență, urmând ca TAS să calculeze costurile finale și să le trimită „militarilor” factura, informează gsp.ro.

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale. Manșa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30.

Apărarea FRF a fost formulată și susținută de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic FRF, și de avocatul Paul Ciucur.

Zilele trecute, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a acţionat în judecată Federaţia Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) cerând suspendarea barajului de promovare în Liga I.

CSA Steaua a încheiat play-off-ul Ligii a II-a pe locul patru, dar nu are drept de promovare, astfel că locul său la baraj a fost luat de echipa clasată pe poziţia a cincea, Concordia Chiajna. Conform Legii Sportului cluburile de drept public, finanţate de la bugetul de stat, cum este cazul Stelei, nu au dreptul să promoveze în Liga I, competiţie unde sunt acceptate doar cele organizate ca persoane juridice de drept privat.

”În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă pentru Liga I sau nu îndeplineşte cerinţele statutare şi regulamentare de participare în Liga I, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a II-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I”, a menţionat FRF pe site-ul său oficial.

 

Sâmbătă, 21 mai, este programată manşa tur a celor două meciuri de baraj pentru promovarea în Liga I: Concordia Chiajna – Chindia Târgovişte (ora 15:30) şi Universitatea Cluj – Dinamo (20:30).
Liga I.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii