Thomas Bach a fost reales președintele CIO

Germanul Thomas Bach a fost reales pentru patru ani în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în prima zi a celei de a 137-a Sesiuni CIO. Cei 103 membri ai forului internaţional olimpic trebuiau să se întâlnească la Atena, în capitala Greciei, dar din cauza pandemiei de coronavirus adunarea a avut loc online.

În vârstă de 67 de ani, Thomas Bach, avocat de profesie și campion olimpic la floretă la Montreal în 1976 a fost singurul candidat la președinția CIO. 93 de electori au votat pentru, unul împotrivă, iar patru s-au abținut.

Thomas Bach devine primul președinte CIO ales în funcție prin vot online, iar mandatul său care va începe după Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară se va încheia în 2025.

”Vă mulțumesc din suflet pentru acest vot copleșitor, plin de încredere!”, a spus Bach. „Pentru mine acest lucru este și mai copleșitor având în vedere numeroasele reforme și decizii dificile pe care a trebuit să le luăm și care ne-au afectat pe toți. Am vrut să fiu președinte pentru voi toți și așa voi continua până la finalul celui de al doilea și ultimul meu mandat. Ușa, urechile și inima mea rămân deschise pentru fiecare dintre voi. Sper că mă pot baza pe angajamentul, dăruirea și prietenia voastră în următorii patru ani!”

Thomas Bach a devenit membru al CIO în 1991. După cinci ani a fost ales în Comitetul Executiv al forului olimpic, iar între 2000 și 2013 a ocupat postul de vicepreședinte al CIO.

În cursul primul său mandat de președinte, care a început în 2013, o ediție a Jocurilor Olimpice a fost amânată pentru prima oară în istorie pe timp de pace – Tokyo 2020 reprogramată pentru vara aceasta, din cauza pandemiei de COVID-19.

Thomas Bach este al nouălea președinte din istoria Comitetului Internațional Olimpic, după grecul Demetrius Vikelas (1894-1896), francezul Pierre de Coubertin (1896-1925), belgianul Henri de Baillet-Latour (1925-1942), suedezul Sigfrid Edstrom (1942-1952), americanul Avery Brundage (1952-1972), irlandezul Michael Morris (1972-1980), spaniolul Juan Antonio Samaranch (1980-2001) și belgianul Jacques Rogge (2001-2013).

Citește si...

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

România în semifinale la Campionatul European de Rugby

Oana B

Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

Redacția

Rugby: România, învinsă de Portugalia (24-49)

Oana B

Turneul Final al Cupei României continuă sâmbătă

Oana B

Kansas City a cucerit al patrulea Super Bowl

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More