Tiernan-Locke s-a impus in Turul Mediteranean

Rutierul în vârstă de 27 de ani, aflat la o echipă Continentală, a devenit primul englez din istorie care a câştigat cursa desfăşurată în Franţa.

PTurul Mediteraneanrofesionist din 2009, Jonathan Tiernan-Locke a obţinut cel mai mare succes al carierei, după ce a terminat pe primul loc a 39-a ediţie a Turului Mediteranean.

Competiţia desfăşurată în Hexagon a avut mult de suferit din cauza vremii, ninsoarea determinându-i pe organizatori să scurteze etapele şi să schimbe traseul iniţial. De altfel, nici ultima zi nu a scăpat, iar finalul a fost mutat pe Col du Corps de Garde.

Căţărarea a înlocuit tradiţionala sosire de pe Mont Faron, însă decizia oficialilor nu a fost una inspirată, deoarece la momentul în care caravana a ajuns la poalele lui Col de Garde, zăpada de pe Mont Faron era deja topită.

Imediat cum drumul a început să urce, Tiernan-Locke  a atacat din pluton şi s-a distanţat decisiv de ceilalţi. Saxo Bank a încercat să îi pregătească terenul lui Daniel Navarro, însă accelerarea britanicului în vârstă de 27 de ani i-a luat prin surprindere pe membrii echipei daneze, iar Navarro a fost nevoit să reacţioneze. Odată cu ibericul a plecat şi veteranul italian Stefano Garzelli, însă colaborarea dintre cei doi nu a dus la prinderea liderului de pe şosea.

Astfel, Jonathan Tiernan-Locke a ajuns primul la sosire şi a obţinut a doua victorie de etapă, după cea din ziua inaugurală. Practic, succesul de duminică a coincis cu succesul la general, acolo unde ciclistul echipei Endura Racing a devenit cel dintâi britanic care s-a impus în Turul Mediteranean, cursă ce a mai fost câştigată în trecut de Eddy Merckx, Tony Rominger, Laurent Jalabert şi Michele Bartoli.

“Am fost puţin tensionat dimineaţă, dar totul a decurs perfect astăzi, iar echipa a făcut o treabă extraordinară şi m-a ajutat în permanenţă să rămân în faţă. Am muncit mult pentru a evita problemele şi de aceea am stat în fruntea plutonului. Apoi, la startul căţărării am dat totul, deoarece mă aflam într-o poziţie favorabilă” , a declarat englezul, care l-a învins la general pe batavul Michel Kreder, celălalt dublu câştigător de etapă din Turul Mediteranean 2012. Până la urmă, o victorie binemeritată pentru ciclistul originar din Plymouth, a cărui carieră a cunoscut câte momente de regres, urmare a mononucleozei şi a accidentărilor de acum câţiva ani.

Clasament final: 1. Jonathan Tiernan-Locke (Marea Britanie – Endura Racing) – 10:48:42; 2. Michel Kreder (Olanda – Garmin-Barracuda) la 0:27; 3. Daniel Navarro (Spania – Saxo Bank) la 0:31; 4. Stefano Garzelli (Italia – Acqua & Sapone) la 0:33; 5. Angel Madrazo (Spania – Movistar) la 0:42; 6. Romain Hardy (Franţa – Bretagne-Schuller); 7. Francesco Gavazzi (Italia – Astana); 8. Fabrice Jeandesboz (Franţa – Saur-Sojasun); 9. Rinaldo Nocentini (Italia – AG2R); 10. Andrey Amador (Costa Rica – Movistar), toţi cinci la 0:47.

 

Citește si...

U-BT Cluj Napoca, în fața partidei cu Lietkabelis Panevėžys

Redacția

U-BT Cluj Napoca bifează o nouă victorie în Liga Națională

Oana B

Alin Petrache: Noi nu ştim nici măcar să mâncăm

Mircea M

Peste 400 de concurenți, la prima ediție Porolissum Trail

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca, Debut cu dreptul în noul sezon al EuroCup

Mircea M

România, învinsă de Irlanda la Cupa Mondială de Rugby

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More