Tour de France 2013 clasamentul final: castigator Chris Froome

După trei săptămâni istovitoare si peste 3000 de kilometri parcusri prin zonele rurale, pitorești, dupa catararile legendare de pe munti,  Tour de France editia centenara  a ajuns la final,  Marea Britanie prin Chris Froome a câștigat editia 100 a turului.

final tour 2013Deși victoria lui Froome a fost deja stiuta de săptămâna trecuta, a făcut-o oficial, duminică, printr-o croaziera prin Paris pentru a termina turul cu peste patru minute in fata celui mai apropiat cislist Nairo Quintana. Cu acesta victorie, Froome devine al doilea britanic care castiga cel mai mare premiu de ciclism, după ce compatriotul sau Bradley Wiggins a devenit primul în 2012. Froome a dominant în acest tur si a castigat trei etape, astfel a purtat tricoul galben de la Etapa 8 pana la finalul turului.

Quintana, care termină pentru prima data pe podium in Turul Franței, cu un al doilea loc, la cei 23 de ani a luat o victorie in etapa a 20-a.

Spaniolii Joaquim Rodriguez, Alberto Contador și cehul Roman Kreuziger completează tabloul final primele cinci locuri. Rodriguez a terminat la cinci minute în spatele lui Froome,  Contador a  castigat de două ori Turul Frante în 2007 și 2009.

Clasament Final, Turul Frantei 2013

stage 21 general

 

Citește si...

Rareș Toader, pe locul 7 la aruncarea greutăţii la Europene

Redacția

Rareș Toader s-a calificat în finala la greutate la Europene

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca la al şaselea său titlu de campioană a României

Ionuț Popa

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More