Turul Frantei 2013, Nairo Quintana a castigat etapa a 20-a

Nairo Quintana (Movistar) a castigat etapa a 20-a din Turul Franţei 2013, disputată  între Annency şi Annency-Semnoz, cu final în vârful căţărării de categorie specială, în timp ce, sosit în etapă pe locul 3, în apropierea învingătorului, britanicul Chris Froome (Sky) este matematic câştigătorul ediţiei centenare a Marii Bucle.

quintanaSuccesul lui Nairo Quintana pe Semnoz îi aduce acestuia locul secund în clasamentul general, tricoul alb cu buline roşii al căţărătorilor, precum şi tricoul alb, de cel mai bun tânăr din pluton (rutieri sub 25 de ani).

Pe cei 125 km ai etapei, Quintana a fost cronometrat în 3h39’04”, urmat de spaniolul Joaquim Rodriguez (Katiuşa), la 18 secunde, Chris Froome, la 29 secunde, Alejandro Valverde (Movistar), la 1’42”, australianul Richie Porte (Sky), la 2’17”, în timp ce spaniolul Alberto Contador (Saxo), fostul secund în ierarhia tricoului galben, a sosit abia al 7-lea, la 2’28”.

Clasamentul etapei a 20-a

stage 20

Clasamentul general dupa etapa a 20-a

general stage 20

Clasamentul pe echipe etapa a  20-a

clasament pe echipe stage 20

Ultima etapă, a 21-a, de duminică, va duce plutonul de la Versailles la Paris, 134 km, ceea ce contează fiind defilarea de pe bulevardul Champs Elysees, şi tururile încheiate cu cel mai râvnit sprint din lume, care aduce, totuşi, victoria de etapă de referinţă. Startul va fi dat la ora 19,00 locală, iar sosirea va avea loc în nocturnă.

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More