UCI va testa la Turul Poloniei 2013 un nou sistem de clasare al rutierilor

Turul Poloniei din acest an va reprezenta prima încercare făcută de Uniunea Ciclistă Internațională de a aduce un val de prospețime în ciclismul de șosea prin care speră să creacă interesul publicului spre această disciplină.

turul poloniei 2013Proiectul-pilot se numește Race Appeal și propune un sistem de bonificații în secunde ce vor fia cordate rutierilor de-a lungul fiecărei etape ale Turului. Respectivele secunde vor fi acordate pentru sprinturi intermediare sau în vârfurile cățărărilor, dar diferența majoră față de ce se întâmpla până acum este că aceste secunde vor conta în clasamentul general al cursei. Mai mult, număr de sportivi dintr-o echipă va fi micșorat de la 8 la 6 pentru a face mai dificilă aplicarea unei tactici de echipă. Toate aceste modificări au ca scop creșterea spectaculozității competițiilor de șosea și reprezintă o încercare a UCI de a face aceste întreceri mai atractive pentru publicul larg.

Turul Poloniei 2013 va porni din Italia în 27 iulie și se va încheia în data de 3 august la Cracovia.

Citește si...

U-BT Cluj Napoca, în fața partidei cu Lietkabelis Panevėžys

Redacția

U-BT Cluj Napoca bifează o nouă victorie în Liga Națională

Oana B

Alin Petrache: Noi nu ştim nici măcar să mâncăm

Mircea M

Peste 400 de concurenți, la prima ediție Porolissum Trail

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca, Debut cu dreptul în noul sezon al EuroCup

Mircea M

România, învinsă de Irlanda la Cupa Mondială de Rugby

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More