Vettel, găsit vinovat de acroșajul cu Hamilton

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, luni, că nu-l va sancţiona pe pilotul echipei Ferrari, germanul Sebastian Vettel, găsit vinovat de acroşajul cu Lewis Hamilton (Mercedes) cu ocazia Grand Prix-ului Azerbaidjanului, informează Agerpres

FIA a explicat, într-un comunicat, că l-a avertizat pe pilotul german, care şi-a recunoscut vinovăţia şi şi-a cerut scuze, după audierea de luni după-amiază. 

“Preşedintele FIA, Jean Todt, a decis după audierea pilotului că dosarul este închis”, se arată în comunicat. 

Totodată, Jean Todt, fostul conducător al echipei Ferrari, a “indicat că în cazul în care se va repeta un astfel de comportament, cauza va fi imediat trimisă în faţa Tribunalului internaţional al FIA pentru o anchetă aprofundată”, se mai arată în comunicat. 

Vettel s-a angajat să participe la “acţiuni educative” în diverse campionate de Formula 2, urmând să participe la un seminar al comisarilor FIA. De asemenea, pilotul german nu va mai fi autorizat până la finele anului 2017 să participe la campanii de securitate rutieră organizate sub egida FIA. 

Cei doi piloţi, care domină Campionatul Mondial de Formula 1 – Vettel este pe primul loc cu 14 puncte avans în faţa lui Hamilton -, s-au acroşat în turul 22 la Baku, pe data de 25 iunie, într-un moment în care cursa fusese neutralizată şi monoposturile rulau în urma maşinii de securitate. 

Sursa Agerpres

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.